Κόσμος

Μελόνι για δασμούς Τραμπ: Αποτελούν πρόβλημα αλλά δεν είναι καταστροφή

«Πρέπει να ξεκινήσει μια ειλικρινής συζήτηση με τους Αμερικανούς, με στόχο την κατάργηση και όχι τον πολλαπλασιασμό των δασμών»
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι δασμοί του Ντόναλντ Τραμπ έχουν προκαλέσει σοκ σε όλο τον πλανήτη όμως η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι φαίνεται να κρατά πιο ψύχραιμη στάση.

Η Ιταλία είναι μέσα στις χώρες που επηρεάζουν άμεσα οι δασμοί που επέβαλε ο Ντόναλντ Τραμπ ωστόσο η Τζόρτζια Μελόνι τονίζει πως αποτελούν πρόβλημα, αλλά δεν είναι καταστροφή.

«Θεωρώ ότι η επιλογή των Ηνωμένων Πολιτειών είναι λανθασμένη, ότι δεν ευνοεί ούτε την ευρωπαϊκή ούτε την αμερικανική οικονομία αλλά πιστεύω -παράλληλα – ότι δεν πρέπει να τροφοδοτούμε το κλίμα συναγερμού των τελευταίων ωρών», δήλωσε στη Rai η Μελόνι.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι στην αμερικανική αγορά η χώρα της εξάγει συνολικά το 10% των προϊόντων της και ότι «υπάρχει ένα πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί, αλλά δεν πρόκειται για την καταστροφή που κάποιοι παρουσιάζουν».

Όπως τόνισε η Τζόρτζια Μελόνι «η χώρα της θα ξεκινήσει διάλογο με τους Ευρωπαίους εταίρους, αλλά η ίδια δεν είναι πεπεισμένη ότι η καλύτερη επιλογή είναι να υπάρξει αντίδραση στους εμπορικούς δασμούς, με άλλους δασμούς».

Όπως δήλωσε στη συνέχεια, η επιλογή αυτή θα μπορούσε να ζημιώσει την οικονομία της χώρας της και για τον λόγο αυτό «πρέπει να ξεκινήσει μια ειλικρινής συζήτηση με τους Αμερικανούς, με στόχο την κατάργηση και όχι τον πολλαπλασιασμό των δασμών».

Τέλος δήλωσε ότι στην Ευρώπη χρειάζεται απλούστευση των κανόνων, περισσότερο θάρρος στον τομέα της ενέργειας και ότι «ίσως, σε αυτή τη φάση, μια αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας θα ήταν αναγκαία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο υπουργός Εργασίας της Γαλλίας υπέρ της βερμούδας στο γραφείο εν μέσω καύσωνα: «Αν είναι καλοραμμένη, κανένα πρόβλημα»
«Εγώ φοράω κοστούμι και γραβάτα γιατί αυτό είναι το dress code ενός υπουργού» δήλωσε ο Ζαν-Πιερ Φαραντού - Τι ισχύει με τη βερμούδα στα γραφεία στη Γαλλία
Αστυνομία Γαλλία
Η βίλα Σέρτοσα του Μπερλουσκόνι στη Σαρδηνία πουλήθηκε στη βασιλική οικογένεια Αλ Θάνι του Κατάρ για 350 εκατ. ευρώ
Πρόκειται για έπαυλη στην οποία ο «Καβαλιέρε» φιλοξένησε από τον Βαλντιμίρ Πούτιν μέχρι τον Βρετανό Τόνι Μπλερ και τον Ισπανό πρώην πρωθυπουργό Θαπατέρο αλλά και τα διαβόητα «μπούνγκα -μπούνκα» πάρτι
Η βίλα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στη Σαρδηνία
Απίστευτες εικόνες από τον καύσωνα στην Ευρώπη: Η Γαλλία «βράζει» στους 44,3°C – Σε κόκκινο συναγερμό η Βρετανία, δύο έφηβοι πνίγηκαν στο Βέλγιο
Αναβολή των εξετάσεων για το μπακαλορεά για 10.000 υποψηφίους στη Γαλλία, κλειστά σχολεία στην Αγγλία, δωρεάν χρήση πισινών σε ανοιχτούς χώρους στο Άμστερνταμ στην Ολλανδία - «Όταν μας χτυπάει ο ήλιος, θέλουμε να πεθάνουμε»
Μαδρίτη καύσωνας
6