Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Μελόνι: Προσπαθούμε να καταπολεμήσουμε τους δουλεμπόρους και να σταματήσουν οι θάνατοι στην θάλασσα

Μελόνι: Προσπαθούμε να καταπολεμήσουμε τους δουλεμπόρους και να σταματήσουν οι θάνατοι στην θάλασσα

Τη σημερινή έκκληση του πάπα Φραγκίσκου, να μην χάσουν την ζωή τους άλλοι μετανάστες και πρόσφυγες, στα νερά της Μεσογείου σχολίασε η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι

«Τα λόγια του πάπα αποτελούν σημαντική έκκληση για όλους τους αρμόδιους θεσμούς. Ως κυβέρνηση τα υιοθετούμε και συνεχίζουμε να καταβάλουμε όλες τις αναγκαίες προσπάθειες για να καταπολεμήσουμε τους δουλέμπορούς και να σταματήσουν οι θάνατοι στην θάλασσα», υπογράμμισε η Μελόνι.

 

Πάπας Φραγκίσκος: Η δράση των δουλεμπόρων πρέπει να σταματήσει

Με αναφορά στο τραγικό ναυάγιο της Καλαβρίας, όπου πριν μια εβδομάδα έχασαν την ζωή τους τουλάχιστο εβδομήντα ένας μετανάστες και πρόσφυγες, ο πάπας Φραγκίσκος, απευθυνόμενος σήμερα στους πιστούς, τόνισε:

«Ανανεώνω την έκκλησή μου να μην επαναληφθούν τέτοιες τραγωδίες. Η δράση των δουλεμπόρων πρέπει να σταματήσει, δεν πρέπει να συνεχίζουν να αποφασίζουν για τις ζωές τόσων αθώων ανθρώπων. Τα ταξίδια ελπίδας, να μην μετατραπούν ποτέ πια σε ταξίδια θανάτου. Τα διάφανα νερά της Μεσογείου να μην γεμίσουν ποτέ πια αίμα, από τέτοια δραματικά συμβάντα».

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις