Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Μελβούρνη – Σίδνεϊ μια ώρα δρόμος με τρένο… Flash Gordon!

Μελβούρνη – Σίδνεϊ μια ώρα δρόμος με τρένο… Flash Gordon!

Μπορεί να ταξιδέψει κανείς από τη Μελβούρνη στο Σίδνεϊ σε λιγότερο από μια ώρα; Για την ώρα όχι. Αλλά το μέλλον μπορεί αυτό να γίνει πραγματικότητα!

Η Hyperloop One, μια τεχνολογική εταιρία που επενδύει σε νέα σιδηροδρομικά δίκτυα, θέλει να δημιουργήσει ένα τρένο που θα τρέχει με ταχύτητα 1.000 χιλιομέτρων την ώρα πάνω σε μαγνητικές ράγες και θα μπορεί να καλύψει την απόσταση από τη Μελβούρνη στο Σίδνεϊ σε λιγότερο από μια ώρα!

Η αμερικανική εταιρία, η οποία αναπτύσσει το φουτουριστικό τρένο αλλά και το σιδηροδρομικό δίκτυο στο οποίο κινείται, χαρακτηρίζει ως “ιδανική” τη σιδηροδρομική σύνδεση και την απόσταση μεταξύ των δύο πόλεων της Αυστραλίας, προκειμένου ν’ αξιοποιήσει τις τεχνολογικές δυνατότητες του τρένου.

Ο Έλον Μασκ, ιδρυτής της Tesla και του SpaceX υποστηρίζει την κατασκευή του σιδηροδρομικού δικτύου και του τρένου, μετά την παρουσίαση της αρχικής ιδέας του, το 2013.

Ο ίδιος, εξακολουθεί να εργάζεται για τα εξελιγμένα τεχνολογικά οχήματα της Tesla, αλλά και την εξέλιξη του πυραύλου-φορέα Falcon 9, που μεταφέρει το διαστημικό όχημα SpaceX.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και nzherald.co.nz

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε