Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Μεντβέντεφ: «Δεν στοχεύαμε την αυτοκινητοπομπή του Ζελένσκι στην Οδησσό – Αν το κάναμε, θα την πετυχαίναμε»

Μεντβέντεφ: «Δεν στοχεύαμε την αυτοκινητοπομπή του Ζελένσκι στην Οδησσό – Αν το κάναμε, θα την πετυχαίναμε»

Ο διεθνής σάλος  που προκάλεσε η ρωσική επίθεση στην Οδησσό, λίγα μέτρα από την αυτοκινητοπομπή του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, φαίνεται πως έφτασε μέχρι τη Μόσχα, σε τέτοιο σημείο που χρειάστηκε να «παρέμβει» ο Ντμίτρι Μεντβέντεβ για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Ο στενός συνεργάτης του Ρώσου προέδρου και αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας τη Ρωσίας Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα Πέμπτη 7.3.2024 ότι η Ρωσία δεν είχε θέσει ως στόχο της πυραυλικής επίθεσης στην Οδησσό την αντιπροσωπεία του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελέσνκι, χρησιμοποιώντας το απίστευτο επιχείρημα ότι αν η Ρωσία στόχευε την αυτοκινητοπομπή του Ζελένσκι, θα την πετύχαινε.

«Είναι προφανές για τον καθένα: Και το ότι δεν υπήρξε κανένα πλήγμα κατά της αυτοκινητοπομπής στην Οδησσό και το ότι αν ήταν στόχος, θα τον πετυχαίναμε», έγραψε ο Μεντβέντεφ στο κανάλι του στο Telegram, «παραγνωρίζοντας» – προφανώς εσκεμμένα – το γεγονός ότι σε αμέτρητες περιπτώσεις ρωσικοί πύραυλοι ή drones εκρήγνυνται σε κατοικίες, σκοτώνοντας αμάχους ακόμη και στον ύπνο τους, όπως πολύ πρόσφατα έγινε συμπτωματικά και πάλι στην Οδησσό.

Νωρίτερα σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας είχε δηλώσει ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι το χτύπημα με ρωσικό πύραυλο στο λιμάνι της Οδησσού χθες είχε στόχο τις αποστολές του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ή του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Ήταν πραγματικά λιγότερο από 500 μέτρα από εμάς. Τι ήταν αυτό;…Δεν μπορεί να αποκλείσεις ότι κατευθυνόταν στην αποστολή του προέδρου μου ή στην αποστολή ενός ξένου φιλοξενούμενου», δήλωσε ο Ιχόρ Ζόβκβα, υψηλόβαθμος Ουκρανός διπλωματικός σύμβουλος, σε συνέντευξη στο CNN Live.

Ο ίδιος δήλωσε ότι ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από την Κριμαία, η οποία προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014.

«Χρειάστηκαν λιγότερο από τρία λεπτά για να φθάσει ο πύραυλος στον στόχο, στο σημείο του λιμανιού της Οδησσού», δήλωσε ο Ζόβκβα. «Εάν είχαμε επαρκή μέσα αντιαεροπορικής άμυνας, αυτός ο βαλλιστικός πύραυλος θα μπορούσε να είχε αναχαιτιστεί», πρόσθεσε ο ίδιος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις