Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Μεντβέντεφ: Δύσκολα τα επόμενα 6 χρόνια για τη ρωσική οικονομία

Μεντβέντεφ: Δύσκολα τα επόμενα 6 χρόνια για τη ρωσική οικονομία
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟ EPA

Τα επόμενα έξι χρόνια θα είναι δύσκολα για τη ρωσική οικονομία, προειδοποίησε ο Ρώσος πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

Ο κ.Μεντβέντεφ τόνισε πως οι δυσκολίες θα σχετίζονται με πιθανή επιβολή κυρώσεων αλλά και με τη διεύρυνση των εμπορικών πολέμων ανάμεσα στα κράτη.

«Πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν μας την κατάσταση στις αγορές πρώτων υλών και τις χρηματιστηριακές αγορές, όπως επίσης και στον ίδιο βαθμό την επέκταση των εμπορικών πολέμων και την ενίσχυση του προστατευτισμού και την άσκηση πιέσεων μέσω της επιβολής κυρώσεων» , τόνισε ο Ρώσος πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Μεντβέντεφ, η οικονομική πολιτική της Ρωσίας θα πρέπει να ανταποκριθεί με τέτοιο τρόπο ώστε η χώρα να μπορεί να αναπτύσσεται μέσα σε όχι τόσο ευνοϊκές συνθήκες. Τόνισε επίσης πως θα πρέπει να διασφαλισθεί η σταθερή άνοδος του βιοτικού επιπέδου.

Τέλος ζήτησε να «αξιολογηθούν προσεκτικά οι μακροοικονομικές συνθήκες στις οποίες θα αναγκασθούμε να δουλέψουμε στα επόμενα έξι χρόνια. Η προσέγγιση που χρησιμοποιήσαμε για να διαμορφώσουμε την πρόγνωσή μας υπήρξε άκρως προσεκτική. Ελήφθησαν υπ όψιν και η αύξηση της τιμής του πετρελαίου, και η άνοδος του ΑΕΠ όπως και άλλοι δείκτες. Αυτό σχετίζεται με αβεβαιότητες, καθώς όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η έναρξη αυτού του εξαετούς κύκλου αναμφίβολα δεν θα είναι εύκολη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις