Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Μέρκελ: Αναγκαστική προσγείωση το αεροσκάφος με την Γερμανίδα καγκελάριο!

Μέρκελ
Φωτογραφία: Reuters

Θρίλερ στον αέρα για την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, καθώς το αεροπλάνο που την μετέφερε την Αργεντινή παρουσίασε πρόβλημα κατά την διάρκεια της πτήσης!

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, ταξίδευε με προορισμό την Αργεντινή, για την Σύνοδο των G20.

Ξανφικά και όπως μεταδίδει το Sputnik, που επικαλείται την γερμανική εφημερίδα Bild, το αεροσκάφος έκανε… αναστροφή και επέστρεψε στο αεροδρόμιο της Κολονίας, όπου έκανε αναγκαστική προσγείωση!

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, παρουσιάστηκε πρόβλημα “σε κάποια ηλεκτρονικά συστήματα“.

Το αεροσκάφος είχε προγραμματιστεί να προσγειωθεί στο Μπουένος Άιρες.

Δείτε εικόνα μέσα από το αεροσκάφος που μετέφερε την Άνγκελα Μέρκελ

 

Τι γνωρίζουμε για το θρίλερ στον αέρα

Πληροφορίες από διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως ο πιλότος του αεροσκάφους αναγκάστηκε να ματαιώσει το διάρκειας 15 ωρών ταξίδι με προορισμό την Αργεντινή, μόλις μία ώρα μετά την απογείωση από την Γερμανία.

Το Airbus A320 που μετέφερε την Άνγκελα Μέρκελ, ονομάζεται “Konrad Adenauer”, στην μνήμη του πρώτου καγκελάριου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, από το 1949 έως το 1963.

Ειρωνεία; Ο Adenauer είχε επίσης διατελέσει δήμαρχος της Κολονίας πριν αναλάβει τα ηνία της χώρας!

Στο μεταξύ, το πλήρωμα του αεροσκάφους έχουν ξεκινήσει την διαδικασία αντικατάστασης του μηχανήματος που παρουσίασε το πρόβλημα, το οποίο σύμφωνα με όσα μεταδίδουν γερμανοί δημοσιογράφοι στα social media ήταν μια συσκευή επικοινωνίας.

Πάει… πίσω η G20 μετά το περιστατικό με την Μέρκελ

Σύμφωνα με την Bild, που ανέδειξε και το θέμα, η Σύνοδος G20 ενδέχεται να έχει τροποποιήσεις στο πρόγραμμά της, αφού είναι δεδομένο πως η Άνγκελα Μέρκελ θα καθυστερήσει να φτάσει στην Αργεντινή.

Πηγή: sputniknews.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις