Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Μέρκελ: Δεν ήξερα τι να κάνω με την Ελλάδα και όλοι με πίεζαν

Μέρκελ

Με αφορμή τη συμπλήρωση 30 ετών από την πτώση του Βερολίνου, η Άνγκελα Μέρκελ έκανε μια αποκάλυψη και για την Ελλάδα. Κυρίως για τον τρόπο που πήρε τις αποφάσεις της κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Πολλοί κατηγορούν την Άνγκελα Μέρκελ πως συχνά καθυστερεί να πάρει τις αποφάσεις της. Η καγκελάριος της Γερμανίας έφερε ως παράδειγμα την Ελλάδα για να εξηγήσει τον τρόπο που λειτουργεί.

Το συγκρατημένο στυλ διακυβέρνησης της Άνγκελα Μέρκελ επηρεάστηκε από τη ζωή της στην Ανατολική Γερμανία. Με αφορμή την επέτειο από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, η καγκελάριος της Γερμανίας μίλησε στη Sueddeutsche Zeitung και προσπάθησε να… εξηγηθεί.

Click4more: Που ήταν η Μέρκελ τη μέρα που έπεφτε το Τείχος της ντροπής

«Πρέπει να έχω καταλάβει τα πράγματα, πριν αποφασίσω. Προσπαθούσα πάντα, όσο είναι δυνατό, να μην χρειαστεί να ανατρέψω πλήρως πολλές πολιτικές αποφάσεις μου» τόνισε η Μέρκελ και χρησιμοποίησε ως παράδειγμα την περίπτωση της Ελλάδας.

Και το έκανε γιατί σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, δεν γνώριζε από την πρώτη μέρα τι να κάνει, ενώ όλοι της ασκούσαν πίεση να δράσει άμεσα.

Click4more: Μήνυμα Μέρκελ σε Ευρωπαίους στην επέτειο από την πτώση του Τείχους – «Να αγωνιστούν κατά του μίσους και του ρατσισμού»

«Σε αυτές τις περιπτώσεις είμαι υποχρεωμένη μεν να ξανασκεφτώ τα θέματα λίγο πιο γρήγορα, αλλά πριν βεβαιωθώ ότι μια απόφαση θα μπορεί να σταθεί και μετά από τρεις μέρες, δεν την εκστομίζω», συμπλήρωσε.

Όπως εξήγησε η Μέρκελ, επί 35 χρόνια στην ανατολική Γερμανία, είχε μάθει η επίσημη γνώμη να είναι διαφορετική από τη δική της. «Την άποψή μου την είχα μόνον εγώ ή πολύ λίγοι άνθρωποι μαζί με εμένα. Και γι’ αυτό δεν με συγκλονίζει, όταν οι άλλοι βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά» είπε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις