Κόσμος

Μέρκελ εναντίον Ιράν για τα πυρηνικά

Η Γερμανίδα καγκελάριος προειδοποίησε την Τεχεράνη ότι θα επιβληθούν επιπλέον κυρώσεις για το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Την Δευτέρα η Άγκελα Μέρκελ είπε ότι η Γερμανία προετοιμάζεται για την πιθανή επιβολή επιπλέον κυρώσεων εναντίον του Ιράν τις επόμενες εβδομάδες, αν δεν υπάρξει αλλαγή στην στάση του για τα πυρηνικά. 

“Η Γερμανία ξεκαθάρισε ότι αν η αντίδραση του Ιράν δεν αλλάξει, θα σχεδιάσουμε ένα περιεκτικό πακέτο κυρώσεων” ανέφερε η Μέρκελ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου στο Βερολίνο. 

Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι οι αξιωματούχοι θα επεξεργαστούν τις κυρώσεις μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Αντίθετα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός προχώρησε ένα βήμα παραπάνω και δήλωσε ότι  “αν δεν επιβάλλουμε κυρώσεις, εξοντωτικές κυρώσεις κατά της ιρανικής τυραννίας, πότε θα τις επιβάλλουμε; Αν όχι τώρα, πότε; Η απάντηση είναι τώρα”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πούτιν: «Το σχέδιο Τραμπ των 28 σημείων για την Ουκρανία θα μπορούσε να αποτελέσει βάση για μια τελική ειρηνευτική συμφωνία»
Η Ρωσία θα κέρδιζε αμαχητί μια έκταση ίση με το Λουξεμβούργο, σύμφωνα με νέα ανάλυση - Ο Πούτιν επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία έλαβε σχέδιο του Λευκού Οίκου για τον τερματισμό του πολέμου
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν 29
Προειδοποιεί ο ΓΓ του ΟΗΕ: «Κάθε Ειρηνευτική λύση για την Ουκρανία πρέπει να σέβεται την εδαφική της ακεραιότητα»
«Πρέπει να επιτραπεί στην Ουκρανία να αποφασίσει από μόνη της σχετικά με το πώς θα τερματίσει τον πόλεμο» τονίζει από την πλευρά του ο Φινλανδός πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες