Κόσμος

Μέρκελ και πρωθυπουργοί κρατιδίων αποφασίζουν για τα προνόμια των εμβολιασμένων

Η ανάκτηση κάποιων ατομικών ελευθεριών για τους εμβολιασμένους, η επικείμενη κατάργηση της σειράς προτεραιότητας και η κατανομή των εμβολίων μεταξύ ιατρείων και εμβολιαστικών κέντρων προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία, είναι τα βασικά ζητήματα που θα τεθούν στην αποψινή τηλεδιάσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει στα ΜΜΕ, το ομοσπονδιακό υπουργείο Δικαιοσύνης εξετάζει το θέμα των «προνομίων» για όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους ή έχουν αναρρώσει από κορονοϊό, αλλά τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο.

Αυτό το σχέδιο που συζητείται προβλέπει ότι οι δύο αυτές κατηγορίες θα πρέπει, π.χ. όταν επισκέπτονται καταστήματα ή κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, να αντιμετωπίζονται όπως εκείνοι οι οποίοι παρουσιάζουν αρνητικό τεστ για κορονοϊό, αλλά και όταν επιστρέφουν από «περιοχές κινδύνου» να μην υποχρεούνται να μείνουν σε καραντίνα.

Εξαίρεση αναμένεται να ισχύσει για όσους επισκέπτονται περιοχές όπου βρίσκεται σε έξαρση κάποια παραλλαγή του βασικού στελέχους του νέου κορονοϊού. Ερωτηθείς σχετικά με το πώς θα γίνεται η διαχείριση των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σεμπάστιαν Γκούλντε δήλωσε πριν από λίγο ότι ακόμη δεν υπάρχει σχετική απόφαση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει η τραγική ιστορία του 15χρονου που πέθανε από σκληρά challenges στο ίντερνετ: «Τον βασάνιζαν για 50 ημέρες» λέει ο πατέρας του
Ο 15χρονος πέθανε λόγω του blackout challenge, δηλαδή ασφυξίας στον εαυτό του για να νιώσει μία σύντομη ζάλη - «Αν ήξερα όλα αυτά που ξέρω σήμερα, ο Χριστόφορός μου θα ήταν παρών» λέει ο πατέρας του παιδιού
15χρονος
Πώς ο Τραμπ πέρασε μέσα σε 24 ώρες από το να απειλεί με εξόντωση το Ιράν στο να συμφωνήσει σε εκεχειρία 2 εβδομάδων
O Τραμπ ενδέχεται να έκανε πίσω εξαιτίας μιας απλής πραγματικότητας: H κλιμάκωση θα μπορούσε να εμπλέξει τις ΗΠΑ σε έναν «ατέρμονο πόλεμο», όπως εκείνους που ταλαιπώρησαν τους προκατόχους του
Ντόναλντ Τραμπ 6