Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Μέρκελ: Θα παραδώσει μαθήματα ηγεσίας στο Χάρβαρντ!

Μέρκελ: Θα παραδώσει μαθήματα ηγεσίας στο Χάρβαρντ!
φωτογραφία: αρχείο Reuters

Την ίδια ημέρα (7.12.2018) που η Άγκελα Μέρκελ παρέδωσε τη σκυτάλη της προεδρίας του CDU στην Άνεγκρετ Κραμπ – Καρενμπάουερ, έγινε γνωστό ότι προσκλήθηκε να μιλήσει στο Χάρβαρντ.

Η 64χρονη Μέρκελ, που ηγείται της Γερμανίας από το 2005 και σκοπεύει να παραμείνει στην καγκελαρία μέχρι το 2021, θα εκφωνήσει ομιλία στις 30 Μαΐου 2019, στην 368η τελετή απονομής των πτυχίων του περίβλεπτου πανεπιστημίου της Βοστόνης.

Ο πρόεδρος του Χάρβαρντ Λάρι Μπάκοου τόνισε την Παρασκευή (7.12.21018), σύμφωνα με την επίσημη εφημερίδα του πανεπιστημίου The Harvard Gazette, ότι η Γερμανίδα καγκελάριος είναι από τις προσωπικότητες που ασκούν μεγάλη επιρροή και προκαλούν τον θαυμασμό.

“Στις τέσσερις θητείες της στην καγκελαρία όχι μόνο καθόρισε την πορεία της χώρας της αλλά επίσης και της Ευρώπης και του κόσμου. Εξακολουθεί να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο, αντιμετωπίζοντας τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας”, πρόσθεσε.

Το πανεπιστήμιο δεν διευκρίνισε αν η Μέρκελ θα πληρωθεί για την ομιλία. Το Χάρβαρντ συνηθίζει να προσκαλεί σημαντικές προσωπικότητες στις τελετές του, όμως οι μη αγγλόφωνοι αλλοδαποί σπανίως καλούνται να εκφωνήσουν ομιλίες.

Το 2004 είχε προσκληθεί ο Κόφι Άναν, τότε γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, ενώ το 1995 το Χάρβαρντ φιλοξένησε τον τότε Πρόεδρο της Τσεχίας Βάτσλαβ Χάβελ και το 1990 τον πολιτικό μέντορα της Μέρκελ, τον Χέλμουτ Κολ (1930 – 2017).

πηγή: news.harvard.edu/gazette/

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις