Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Μέσα σε 8′ έσβησαν φωτιά σε αεροσκάφος και έσωσαν 170 ανθρώπους! – video

Μέσα σε 8′ έσβησαν φωτιά σε αεροσκάφος και έσωσαν 170 ανθρώπους! – video
φωτογραφία: YouTube

Διάσωση – θρίλερ των 170 επιβαινόντων σε ρωσικό Boeing 737 που έπιασε φωτιά στο αεροδρόμιο του Σότσι στη Μαύρη Θάλασσα.

Το ρωσικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως 18 άνθρωποι τραυματίστηκαν, αλλά δεν υπάρχουν νεκροί. Ωστόσο, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, ένα μέλος του προσωπικού του αεροδρομίου του Σότσι έχασε τη ζωή του στη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης, πιθανόν λόγω καρδιακής ανακοπής.

Δραματικές στιγμές για τους 170 επιβάτες και πλήρωμα του φλεγόμενου Boeing

Το αεροπλάνο, ένα Boeing 737 – 800 της εταιρείας UTair, μετέφερε 164 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα από τη Μόσχα στο Σότσι.

Ο κυβερνήτης δεν κατάφερε να φρενάρει εγκαίρως μετά την προσγείωση, μετέδωσε το RIA επικαλούμενο τοπικές υπηρεσίες για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων.

Το αεροπλάνο είχε προσγειωθεί ενώ έπεφτε δυνατή βροχή και έπνεαν ισχυροί άνεμοι, δήλωσε ο αξιωματούχος της ρωσικής πολιτικής αεροπορίας Όλεγκ Σμιρνόφ στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya24, το οποίο μετέδωσε εικόνες του αεροσκάφους στις οποίες είναι φανερές οι ζημιές στους κινητήρες και τα φτερά του.

Το αεροδρόμιο του Σότσι ανέφερε στον ιστότοπό του πως η πυρκαγιά που ξέσπασε στο αεροπλάνο έσβησε μέσα σε οκτώ λεπτά (!!!) και πως όλοι οι επιβαίνοντες απομακρύνθηκαν μέσα σε 17 λεπτά!

https://youtu.be/Nmow_1tBU-U

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις