Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Πακιστάν: Μέσα στο σχολείο – τάφο 132 παιδιών – Συγκλονίζει η μαρτυρία μαθητή που σώθηκε και η θυσία της δασκάλας που έκαψαν ζωντανή

Πακιστάν: Μέσα στο σχολείο – τάφο 132 παιδιών – Συγκλονίζει η μαρτυρία μαθητή που σώθηκε και η θυσία της δασκάλας που έκαψαν ζωντανή

– Τοίχοι γεμάτοι τρύπες από σφαίρες και αίμα παιδιών παντού μέσα στο στρατιωτικό σχολείο της Περσαβάρ στο Πακιστάν
– Οι μαθητές Ταλιμπάν πυροβολούσαν ασταμάτητα για 10 λεπτά είπε μαθητής που σώθηκε
– “Είδα συμμαθητές μου να πυροβολούνται στο κεφάλι, στο στήθος, στα πόδια και τα χέρια”
– “Κομμάτια από τα σώματά τους έπεσαν πάνω μου”, είπε ο 13χρονος
– “Μόνο πάνω από το πτώμα μου θα σκοτώσετε τους μαθητές μου” είπε στους δράστες 24χρονη δασκάλα
– Την περιέλουσαν με πετρέλαιο και της έβαλαν φωτιά
– Δείτε συγκλονιστικά video μέσα από το σχολείο όπου έγινε το μακελειό με τους 141 νεκρούς

Τρύπες από σφαίρες παντού. Αίματα στα πατώματα θυμίζουν το μακελειό που προκάλεσαν οι Ταλιμπάν σε στρατιωτικό σχολείο στην Περσαβάρ του Πακιστάν. 141 άνθρωποι εκτελέστηκαν, οι 132 ήταν μικρά παιδιά.

Το BBC και η δημοσιογράφος Mishal Husain μπήκαν μέσα στο σχολείο όπου το πρωί της Τρίτης έξι μαθητές Ταλιμπάν εισέβαλαν και άρχισαν να σφαγιάζουν όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Εκτέλεσαν παιδιά με μια σφαίρα στο κεφάλι, έβαλαν φωτιά κι έκαψαν ζωντανή μια από τις δασκάλες του σχολείου.

Φωτογραφία Reuters


Το έγκλημα όλων τους ήταν πως είχαν σχέση με στρατιωτικούς. Στο σχολείο που έγινε τάφος για 132 μικρά παιδιά, οι μαθητές ήταν κυρίως παιδιά στρατιωτικών ενώ η διευθύντρια ήταν παντρεμένη με έναν πρώην Συνταγματάρχη.

Η διευθύντρια του σχολείου με τον γιο της (Φωτογραφία Daily Mail)

Ένας από τους δράστες είχε ζωστεί με εκρηκτικά και ανατινάχθηκε μέσα στο γραφείο της διευθύντριας, την ώρα που ήταν κι εκείνη μέσα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΤΟΥ BBC ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ ανακοίνωσε πως να άρει το μορατόριουμ για τη θανατική ποινή για τις περιπτώσεις τρομοκρατίας. Και αυτό την ώρα που εκατοντάδες γονείς, συγγενείς και φίλοι ετοιμάζονται να κηδέψουν τα θύματα της ανείπωτης τραγωδίας.









“Έτσι έζησα τον τρόμο”

Συγκλονίζει η μαρτυρία ενός από τους μαθητές που ήταν τυχεροί γιατί επέζησαν αλλά άτυχοι γιατί θα πρέπει να περάσουν την υπόλοιπη ζωή τους με τον εφιάλτη της επίθεσης.

Ο 13χρονος Εχσάν Ελαχι, μαθητής της 8ης τάξης του σχολείου, παρακολουθούσε μάθημα πρώτων βοηθειών από στρατιωτικούς εκπαιδευτές στην κεντρική αίθουσα του σχολείου την ώρα που άκουσαν τους πρώτους πυροβολισμούς.

Είπε στη Mail Online: «Οι καθηγητές μας μας ζήτησαν να μείνουμε ήρεμοι αλλά ο ήχος των πυροβολισμών γινόταν όλο και πιο δυνατός. Το επόμενο λεπτό τα τζάμια και οι πόρτες έσπασαν από τους πυροβολισμούς. Κάποιοι άνδρες άρχισαν να κλωτσούν τις πόρτες».

Φωτογραφία Reuters

Όπως είπε, ανάμεσα στους 100 μαθητές που βρίσκονταν στην αίθουσα εκείνη την ώρα, προκλήθηκε πανικός. «Όλοι προσπαθούσαμε να βρούμε ένα μέρος για να κρυφτούμε αλλά δεν υπήρξε τίποτα. Πολλά παιδιά έκλαιγαν και ούρλιαζαν. Πήδηξα πίσω από ένα πάγκο και ξάπλωσα στο έδαφος».

Οι δράστες μπήκαν στην αίθουσα και άρχισαν να γαζώνουν το χώρο. «Είδα πολλούς φίλους μου να πυροβολούνται στο κεφάλι, στο στήθος, στα χέρια και τα πόδια μπροστά μου. Κομμάτια από τα σώματά τους πεταγόντουσαν παντού. Έπεσαν στο πρόσωπό μου. Για τουλάχιστον 10 λεπτά πυροβολούσαν ασταμάτητα. Σταμάτησαν για σχεδόν ένα λεπτό και μετά συνέχισαν πυροβολώντας όσα παιδιά έκλαιγαν. Δεν ήθελαν να μείνει κανείς ζωντανός» είπε ο 13χρονος, που είχε δεχτεί δυο σφαίρες στο δεξί του χέρι αλλά δεν έκλαψε γιατί «αυτό θα σήμαινε θάνατο».

Ο Εχσάν σώθηκε όταν έφτασαν οι στρατιώτες και άρχισε η μάχη με τους Ταλιμπάν. Περίμενε άλλα 10 λεπτά και έκλαψε μόνο όταν στην αίθουσα μπήκαν στρατιώτες. Ήξερε πως πια είχε σωθεί.

Μια δασκάλα θυσιάστηκε όταν στάθηκε απέναντι στους εισβολείς και φώναξε στους μαθητές της να τρέξουν να σωθούν. Οι Ταλιμπάν της έβαλαν φωτιά και την έκαψαν ζωντανή. Το όνομά της ήταν Αφσά Αχμέντ και ήταν 24 ετών. «Θα σκοτώσετε τους μαθητές μου μόνο πάνω από το πτώμα μου. Δεν θα δώ τους μαθητές μου να πεθαίνουν» είπε στους δολοφόνους της. Κι εκείνοι, αδίστακτοι, την περιέλουσαν με βενζίνη και της έβαλαν φωτιά.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΙΡΗ ΚΑΛΟΥΤΣΑΚΗ
Πηγή: Daily Mail
Φωτογραφίες: EPA, Reuters, BBC, Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε