Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Μέσα στο βομβαρδισμένο σπίτι του μικρού Aylan! Συγκλονιστικές εικόνες

Μέσα στο βομβαρδισμένο σπίτι του μικρού Aylan! Συγκλονιστικές εικόνες

– Μισοκατεστραμμένο το σπίτι της οικογένειας του μικρού Aylan στο Κομπάνι
– Είχε γίνει στόχος των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους
– Ρούχα, παπούτσια και παιδικά παιχνίδια σκορπισμένα παντού
– 20-30 συγγενείς της οικογένειας του μικρού Αϊλάν αποκεφαλίστηκαν από τους τζιχαντιστές
– Συγκλονίζει ο αστυνομικός που βρήκε το μικρό αγόρι: “Σκέφτηκα τον γιο μου”
– Δείτε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες

Ο Aylan έγινε το σύμβολο της τραγωδίας που ζουν οι Σύροι που αναγκάζονται να γίνουν πρόσφυγες, να εγκαταλείψουν σπίτια, πατρίδα και οικογένεια για να γλιτώσουν από τον πόλεμο. Ο Aylan είναι το μικρό αγόρι που πνίγηκε στα νερά του Αιγαίου, ανάμεσα στην Τουρκία και την Κω και η φωτογραφία του, πεσμένου μπρούμυτα στις ακτές της Αλικαρνασσού, “πάγωσε” όλο τον κόσμο.

Η οικογένειά του αποφάσισε να εγκαταλείψει το Κομπάνι μετά από μια επίθεση τζιχαντιστών κατά την οποία 100 συγγενείς της εκτελέστηκαν, 20-30 από τους οποίους αποκεφαλίστηκαν από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.

Η Daily Mail δημοσιεύει σήμερα συγκλονιστικές φωτογραφίες μέσα από το σπίτι όπου έμεναν ο Aylan, ο 5χρονος αδερφός του Γκαλίπ, η μητέρα του Ρεχάν και ο πατέρας του Αμπντουλάχ πριν αποφασίσουν να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς. Πριν αποφασίσουν να φτάσουν στην Αλικαρνασσό και από εκεί να μπουν σε μια βάρκα για την Κω. Ένα ταξίδι που ήταν μοιραίο για τη Ρεχάν και τα δυο αγόρια της.

Ένα σπίτι κατεστραμμένο από βομβαρδισμό, ένα σπίτι όπου κάποτε έσφυζε από ζωή. Φαίνεται από τα παιδικά ρούχα και παπούτσια και από τα παιχνίδια που είναι σκορπισμένα παντού.





Ο Μοχάμεντ Κούρντι, αδερφός του Αμπντουλάχ, μίλησε για τη ζωή της οικογένειάς του στη Συρία και το δικό του ταξίδι ως τον “παράδεισο” της Γερμανίας, μακριά από τον εμφύλιο και τους τζιχαντιστές. Η οικογένεια έμενε στη Δαμασκό μέχρι το 2012. Όταν όμως ο πατέρας του Αϊλάν συνελήφθη και βασανίστηκε από το καθεστώς Άσαντ, αποφάσισε να πάρει την οικογένειά του και να μετακομίσουν στο Κομπάνι.

Με τη γυναίκα του έμειναν σε ένα σπίτι μόλις δυο δωματίων, το οποίο ανήκε στους γονείς της Ρεχάν. Αλλά μετά από 18 μήνες στο Κομπάνι έφτασε η φρίκη των τζιχαντιστών. Το σπίτι της οικογένειας Κούρντι καταστράφηκε από βομβαρδισμό και ο Αμπντουλάχ που είχε πάει στην Τουρκία για να δουλέψει, επέστρεψε για να πάρει την οικογένειά του από το Κομπάνι.





Έτσι, η οικογένεια μετακόμισε στην Τουρκία. Η ζωή τους ήταν δύσκολη. Δούλευαν σε οικοδομές ο Αμπντουλάχ και ο Μοχάμεντ αλλά όπως λέει ο δεύτερος, στην Τουρκία δεν είχαν δικαιώματα. Πριν τέσσερις μήνες, ο Μοχάμεντ άφησε πίσω την έγκυο γυναίκα του και τα παιδιά του, πέρασε με μια λαστιχένια βάρκα στην Κω και από την Ελλάδα, κυρίως με τα πόδια, έφτασε μέχρι τη Γερμανία! Λίγο καιρό μετά, πήρε και ο αδερφός του την απόφαση να ακολουθήσει. Αλλά η βάρκα από την Τουρκία προς την Ελλάδα αναποδογύρισε 20 λεπτά αφού είχε ξεκινήσει και ο Aylan, ο Γκαλιπ και η Ρεχάν πνίγηκαν. Ο Αμπντουλάχ ήταν ο μοναδικός που επέζησε.




Είδε τους δυο γιους του να πεθαίνουν στα χέρια του. Τους άκουσε να φωνάζουν “μπαμπά σε παρακαλώ μην πεθάνεις”. Ήταν τα τελευταία τους λόγια. Η εικόνα του τρίχρονου Aylan νεκρού στην παραλία της Αλικαρνασσού στοιχειώνει τους πάντες. Ένα παιδάκι τριών ετών έγινε σύμβολο μιας συνεχιζόμενης τραγωδίας και αιτία να “μαλακώσουν” και οι πιο σκληροί της Ευρώπης.

“Ήταν ευτυχισμένα παιδιά, γελούσαν, έπαιζαν. Ο πατέρας τους έκανε τα πάντα για να τους προσφέρει ό,τι ήθελαν, ό,τι χρειαζόταν για να είναι ευτυχισμένα”.





Μετά την ήττα των τζιχαντιστών από τους πεσμεργκά στο Κομπάνι τον Ιανουάριο, κάποιες οικογένειας επέστρεψαν στην πόλη και ορισμένα σπίτια χτίστηκαν ξανά. Ανάμεσά τους και αυτό της οικογένειας Κούρντι. Όμως τον περασμένο Ιούνιο οι τζιχαντιστές επέστρεψαν! Μια πολυμέτωπη επίθεση, με επιθέσεις αυτοκτονίας, οδομαχίες και θύματα πολίτες. 230 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Μεταξύ αυτών μέλη της οικογένειας Κούρντι, παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι.

“20-30 συγγενείς μας σφαγιάστηκαν. Δεν τους πυροβόλησαν. Τους αποκεφάλισαν” λέει ο Μοχάμεντ.

Πηγή – Φωτογραφίες:
Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε