Τετάρτη, 29 Μαΐ
23oC Αθήνα

Μέση Ανατολή: Αποκαλυπτικά πλάνα από τις συντονισμένες επιχειρήσεις του Ισραήλ κατά της Χαμάς στη Γάζα

Μέση Ανατολή: Αποκαλυπτικά πλάνα από τις συντονισμένες επιχειρήσεις του Ισραήλ κατά της Χαμάς στη Γάζα
Φωτογραφία Reuters

Το Ισραήλ συνεχίζει το σφυροκόπημά του στη Λωρίδα της Γάζας από αέρα, θάλασσα και στεριά, δημοσιεύοντας και τα αντίστοιχα πλάνα στα social media από τις επιχειρήσεις του κατά της Χαμάς, καθώς σήμερα (1.11.2023) διαδραματίζεται η 26η ημέρα του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

«Ταυτόχρονα με την επέκταση των χερσαίων επιχειρήσεων των ενόπλων δυνάμεων, πραγματοποιείται συνδυασμένη προσπάθεια από κοινού με το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία, προκειμένου να εξουδετερωθούν οι χερσαίες επιθέσεις και να προκληθούν σημαντικές ζημιές στην τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς», αναφέρει η ανακοίνωση του στρατού του Ισραήλ στο X (πρώην Twitter).

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, μαχητικά αεροπλάνα και ελικόπτερα μαζί με τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη, πολεμικά σκάφη και μονάδες πυροβολικού, βοηθούν τον ορισμό στόχων και των σημείων που θα γίνουν αεροπορικές επιδρομές, σύμφωνα πάντα με τις επιχειρησιακές μας ανάγκες.

Επίσης, οι πληροφορίες που συλλέγονται σε πραγματικό χρόνο μεταδίδονται άμεσα στην Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό και βάσει αυτών πραγματοποιούνται συνδυασμένα πλήγματα των IDF.

Από αυτές τις επιθέσεις καταστράφηκαν δεκάδες στόχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς, συμπεριλαμβανομένων σημείων παρατήρησης, αντιαρματικών ομάδων και συστημάτων, σκαφών και στρατιωτικών θέσεων.

Επιπλέον, οι τρομοκράτες εξοντώθηκαν και αποτράπηκε η εισβολή στο ισραηλινό έδαφος και περαιτέρω τρομοκρατικά επεισόδια.

Όπως δήλωσε και ο διοικητής της 105ης Μοίρας, Αντισυνταγματάρχης Τ.: “Η Πολεμική Αεροπορία είναι μια εναέρια προστατευτική ομπρέλα για τους μαχητές μας στο έδαφος. Οι επιθέσεις μας έχουν τέτοια ισχύ, που οι τρομοκράτες της Χαμάς δεν έχουν αντιμετωπίσει ποτέ ξανά. Συνεργαζόμαστε στενά μεταξύ μας, μέχρι τη νίκη”», καταλήγει η ανακοίνωση των IDF.

Νεκροί 7 όμηροι από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στην Τζαμπαλίγια

Οι εικόνες είναι αποκαλυπτικές τόσο από τις παραπάνω αναρτήσεις των IDF όσο και από το χάος που επικρατεί στη Τζαμπαλίγια, τον παλαιστινιακό καταυλισμό προσφύγων που βομβάρδισε σφοδρά χθες Τρίτη το Ισραήλ.

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ-Κάσαμ, ισχυρίζεται ότι 7 πολίτες όμηροι σκοτώθηκαν στον καταυλισμό της Τζαμπαλίγια, ανάμεσά τους και τρεις κάτοχοι ξένων διαβατηρίων.

Υπενθυμίζεται ότι η Χαμάς συνέλαβε πάνω από 240 ομήρους κατά τη διάρκεια της δολοφονικής της επίθεσης στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων.

Από τότε έχει απελευθερώσει 4 γυναίκες, ο ισραηλινός στρατός έχει διασώσει μια στρατιώτη των IDF που ήταν όμηρος ενώ η 22χρονη Σάνι Λουκ θεωρείται νεκρή.

Εκτός λειτουργίας το μοναδικό αντικαρκινικό νοσοκομείο στη Γάζα

Το μοναδικό νοσοκομείο της Γάζας που μπορεί να αναλάβει θεραπείες κατά του καρκίνου τέθηκε εκτός λειτουργίας, λόγω έλλειψης καυσίμων, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικοί αξιωματούχοι Υγείας και μεταδίδουν το Reuters, η Haaretz και ο Guardian.

Ο διευθυντής του Νοσοκομείου Τουρκοπαλαιστινιακής Φιλίας δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε από το Al-Jazeera ότι το νοσοκομείο, το οποίο περιθάλπει κυρίως καρκινοπαθείς, δεν έχει άλλα καύσιμα και είναι πλέον εκτός λειτουργίας.

Ο υπουργός Υγείας της Γάζας, Μάι αλ-Κάιλα, επιβεβαίωσε τα σχόλια του διευθυντή, προσθέτοντας ότι πλέον τα 16 από τα 35 νοσοκομεία του παλαιστινιακού θύλακα έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, λόγω έλλειψης καυσίμων.

«Απειλούνται σοβαρά οι ζωές 70 καρκινοπαθών», δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Γάζας. «Περίπου 2.000 καρκινοπαθείς ζουν σε καταστροφικές συνθήκες υγείας λόγω της συνεχιζόμενης ισραηλινής επιθετικότητας στη Γάζα και υπάρχει μεγάλος αριθμός εκτοπισμένων», πρόσθεσε ο ίδιος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις