Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Μέση Ανατολή: Αποθέωσε τη Χαμάς ο πρόεδρος του Ιράν – «Φιλάμε τα χέρια της»

Μέση Ανατολή: Αποθέωσε τη Χαμάς ο πρόεδρος του Ιράν – «Φιλάμε τα χέρια της»

Ο πρόεδρος του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί, αποθέωσε σήμερα (11.11.2023) τη Χαμάς για τον πόλεμο εναντίον του Ισραήλ που έχει τυλίξει στις φλόγες τη Μέση Ανατολή, και κάλεσε τις ισλαμικές χώρες να επιβάλουν κυρώσεις στο Τελ Αβίβ.

«Δεν υπάρχει άλλος τρόπος από την αντίσταση στο Ισραήλ. Φιλάμε τα χέρια της Χαμάς για την αντίστασή της εναντίον του Ισραήλ», είπε ο πρόεδερος του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί, απευθυνόμενος στην κοινή σύνοδο κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου και του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας που διεξάγεται στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας και έχει ως κεντρικό θέμα τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Ο πρόεδρος του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί κάλεσε επίσης τις ισλαμικές χώρες να επιβάλουν κυρώσεις στο πετρέλαιο και σε άλλα προϊόντα στο Ισραήλ.

Στη δική του ομιλία ο εμίρης του Κατάρ, σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι, δήλωσε πως η χώρα του καταβάλλει προσπάθειες διαμεσολάβησης προκειμένου να εξασφαλίσει την απελευθέρωση Ισραηλινών ομήρων που κρατάει η Χαμάς στη Γάζα. Επίσης ανέφερε πως ελπίζει ότι θα επιτευχθεί σύντομα ανθρωπιστική εκεχειρία στη Λωρίδα που βρίσκεται στο επίκεντρο του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

«Η διεθνής κοινότητα απέτυχε να αναλάβει τις νομικές και ηθικές υποχρεώσεις της», δήλωσε ο εμίρης του Κατάρ στην κοινή σύνοδο κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου και του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στο Ριάντ.

«Για πόσο η διεθνής κοινότητα θα συμπεριφέρεται στο Ισραήλ σαν να είναι υπεράνω των διεθνών νόμων» πρόσθεσε.

Νωρίτερα σήμερα, πριν αναχωρήσει για το Ριάντ, ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί δήλωσε πως ήρθε η ώρα για δράση και όχι για λόγια στη σύγκρουση στη Γάζα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις