Δευτέρα, 20 Μαΐ
24oC Αθήνα

Μέση Ανατολή: «Έχουμε περικυκλώσει τον ηγέτη της Χαμάς στη Γάζα» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ

Μέση Ανατολή: «Έχουμε περικυκλώσει τον ηγέτη της Χαμάς στη Γάζα» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ
Φωτογραφία Αρχείου / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Το Ισραήλ έχει σφίξει τον κλοιό γύρω από το κέντρο της πόλης της Γάζας και έχει περικυκλώσει τον ηγέτη της Χαμάς στην περιοχή, τον Γιάχια Σινουάρ, μέσα στο καταφύγιό του, ισχυρίστηκε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ, σε σημερινές (7.11.2023) τηλεοπτικές δηλώσεις του.

Σήμερα συμπληρώθηκε ένας μήνας πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, με τους IDF να ισχυρίζονται ότι έχουν μπει μέσα στην πόλη της Γάζας και πως σφίγγουν διαρκώς τον κλοιό γύρω από την ηγεσία της Χαμάς. Άλλωστε και ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε σε δικό του τηλεοπτικό διάγγελμα ότι «δεν σταματάμε πουθενά».

Ο Γιάχια Σινουάρ «κρύβεται στο καταφύγιό του, χωρίς να διατηρεί επαφή με τους συνεργάτες του», υποστήριξε ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας, διαβεβαιώνοντας πως η εξόντωσή του είναι θέμα χρόνου.

Παράλληλα, ο ίδιος απέρριψε για ακόμη μια φορά το ενδεχόμενο προσωρινής παύσης πυρός προτού απελευθερωθούν οι περίπου 240 όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας, την οποία χαρακτήρισε «τη μεγαλύτερη βάση τρομοκρατών που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα».

Όπως μεταδίδει το Al Jazeera, ο Ισραηλινός ΥΠΑΜ δήλωσε πως «ούτε η Χαμάς ούτε το Ισραήλ θα ελέγχουν τη Γάζα μετά τον πόλεμο». Νωρίτερα σήμερα, ο Νετανιάχου είπε ότι το Ισραήλ θα έχει «για αόριστο χρονικό διάστημα τη συνολική ευθύνη για την ασφάλεια» στη Γάζα.

Οι ισραηλινές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι έχουν αποκαλύψει περισσότερες σήραγγες της Χαμάς στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, κοντά σε ένα πάρκο αναψυχής και ένα πανεπιστήμιο.

Οι IDF υποστηρίζουν ότι οι αλεξιπτωτιστές που δρούσαν στη βόρεια Γάζα βρήκαν μια σήραγγα δίπλα σε ένα παλιό λούνα παρκ.

Μια άλλη ομάδα αλεξιπτωτιστών που επιχειρούσε με δυνάμεις της 7ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας βρήκε μια άλλη σήραγγα δίπλα σε ένα πανεπιστήμιο στη βόρεια Γάζα.

Στον ίδιο χώρο με το πανεπιστήμιο βρέθηκε αποθήκη όπλων, με χημικές ουσίες, τυφέκια εφόδου, RPG, νάρκες και άλλο εξοπλισμό.

Με πληροφορίες από The Sun, Times of Israel και onalert.gr

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις