Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Μέση Ανατολή: Ισραηλινοί κατεδάφισαν το σπίτι του δεύτερου στην ιεραρχία αξιωματούχου της Χαμάς

Μέση Ανατολή: Ισραηλινοί κατεδάφισαν το σπίτι του δεύτερου στην ιεραρχία αξιωματούχου της Χαμάς

Κατεδάφισε με εκρηκτικά ο ισραηλινός στρατός το σπίτι στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη του δεύτερου στην ιεραρχία της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος εδώ και χρόνια, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Η κατεδάφιση του σπιτιού του Σάλεχ αλ Αρούρι, στο χωριό Αρούρα 20 χιλιόμετρα βόρεια της Ραμάλα, πραγματοποιήθηκε την ώρα που μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, τον θύλακα που κυβερνά η παλαιστινιακή οργάνωση.

«Σημαντική δύναμη» του Ισραήλ εισήλθε στο χωριό Αρούρα και κατεδάφισε με έκρηξη το διώροφο σπίτι του Σάλεχ αλ Αρούρι, ο οποίος ζει στον Λίβανο, δήλωσαν κάτοικοι του χωριού.

Εικόνες του AFP δείχνουν το κατεστραμμένο σπίτι.

 

Μέχρι στιγμής ο ισραηλινός στρατός δεν σχολίασε το περιστατικό.

Ο στρατός του Ισραήλ είχε πραγματοποιήσει στις 21 Οκτωβρίου επιχείρηση στην Αρούρα όπου συνέλαβε περίπου 20 ανθρώπους, ανάμεσά τους και τον αδελφό του Σάλεχ αλ Αρούρι και εννέα ανιψιούς του, σύμφωνα με τον δήμαρχο του χωριού, τον Άλι αλ Χάσιμπ και αυτόπτες μάρτυρες.

Τότε είχε εισβάλει στο σπίτι του Αρούρι και είχε ανακρίνει δεκάδες κατοίκους του χωριού αυτού.

Ο Σάλεχ Αρούρι, τον οποίο το Ισραήλ κατηγορεί ότι είναι ο εγκέφαλος πολλών αντιισραηλινών επιθέσεων, εξελέγη το 2017 αναπληρωτής του επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, του Ισμαΐλ Χανίγιε, και έγινε επισήμως ο δεύτερος στην ιεραρχία του κινήματος.

Αφού πέρασε συνολικά σχεδόν 20 χρόνια σε ισραηλινές φυλακές, ο Αρούρι αφέθηκε ελεύθερος το 2010 με τον όρο να αυτοεξοριστεί.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις