Κόσμος

Μέση Ανατολή: Μπάιντεν και Αλ Θανί συζήτησαν την κατάσταση στη Γάζα και τις προσπάθειες για απελευθέρωση των ομήρων

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο εμίρης του Κατάρ Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι και συζήτησαν την «κατεπείγουσα» ανάγκη να απελευθερώσει η Χαμάς «χωρίς καθυστέρηση» τους ομήρους που κρατά μετά την επίθεσή της στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Τζο Μπάιντεν και Αλ Θανί αντάλλαξαν επίσης απόψεις για τις προσπάθειες που καταβάλλονται προκειμένου να αυξηθεί η ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα αλλά και την απόφαση του Ισραήλ να εγκρίνει, κατόπιν αιτήματος της Ουάσινγκτον, την καθημερινή παράδοση καυσίμων στον θύλακα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, που βρίσκεται στο Σαν Φρανσίσκο για το Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού, δήλωσε την Τετάρτη «σχετικά αισιόδοξος» όσον αφορά την απελευθέρωση των ομήρων στο πλαίσιο της διαπραγματευτικής προσπάθειας που καταβάλλει το Κατάρ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ντόναλντ Τραμπ στο Fox News: «Κράτος σε παρακμή το Ιράν, δεν θα επιτρέψουμε να αποκτήσει πυρηνικά όπλα»
Παράλληλα, επαίνεσε την αποτελεσματικότητα του αποκλεισμού που έχει επιβληθεί στα ιρανικά λιμάνια, καθώς και την εκστρατεία οικονομικών πιέσεων που εφαρμόζει η Ουάσιγκτον
U.S. President Donald Trump participates in a Congressional Space Medal of Honor presentation to the Artemis II crew at NASA's Johnson Space Center in Houston, Texas, U.S., August 28, 2026. REUTERS/Kylie Cooper
Πολεμικό σκηνικό στη Μέση Ανατολή: Μετά τις επιθέσεις στο Λαράκ, ο Τραμπ «βομβαρδίζει» με ΑΙ το νησί Χαργκ
Ο Τραμπ προχώρησε σε μια εμπρηστική ανάρτηση στο Truth Social, κοινοποιώντας βίντεο από τεχνητή νοημοσύνη (AI) που απεικονίζει τον βομβαρδισμό του νησιού Χαργκ, συνοδεύοντάς το με τη λεζάντα: «Το νησί Χαργκ γίνεται κομμάτια»
Στιγμιότυπο από το βίντεο που ανέβασε ο Τραμπ
7