Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Μέση Ανατολή: Ο Νετανιάχου απέρριψε κάθε έκκληση για κατάπαυση του πυρός – «Είναι ώρα για πόλεμο»

Μέση Ανατολή: Ο Νετανιάχου  απέρριψε κάθε έκκληση για κατάπαυση του πυρός – «Είναι ώρα για πόλεμο»

Την ισραηλινή στρατιωτικό που απελευθέρωσε ο στρατός από τη Λωρίδα της Γάζας καλωσόρισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου εξαπολύοντας φραστική επίθεση στη Χαμάς λέγοντας ουσιαστικά ότι θα την «τελειώσει» απορρίπτοντας κάθε έκκληση για κατάπαυση του πυρός.

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου είπε «καλώς ήρθες σπίτι, Ορι» για την στρατιωτικό που πλέον είναι ελεύθερη και έδωσε συγχαρητήρια σε αυτούς που το πέτυχαν την επιστροφή της στην πατρίδα. Ο πρωθυπουργός της χώρας επιβεβαίωσε ότι η όμηρος ελευθερώθηκε κατά τη διάρκεια της χερσαίας επιχείρησης του Ισραήλ στη Γάζα τη νύχτα.

Ο Νετανιάχου λέει ότι η διάσωση αντανακλά τη δέσμευση της χώρας του να διασώσει απαχθέντες και επαινεί τον ισραηλινό στρατό και την υπηρεσία πληροφοριών για τις προσπάθειές τους.

Ακολούθησαν στη συνέχεια σκληρά λόγια από τον Νετανιάχου χαρακτηρίζοντας τη Χαμάς τέρατα λέγοντας ότι θα συνεχίσουν να τους κυνηγάνε και θα τους σακατέψουν μέχρι πέσουν στα πόδια τους.

«Ακριβώς όπως οι ΗΠΑ δεν θα συμφωνούσαν σε κατάπαυση του πυρός μετά τον βομβαρδισμό του Περλ Χάρμπορ ή μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, το Ισραήλ δεν θα συμφωνήσει σε παύση των εχθροπραξιών με τη Χαμάς μετά τις φρικτές επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου», είπε ο Νετανιάχου και συνέχισε:

«Οι εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός είναι εκκλήσεις προς το Ισραήλ να παραδοθεί στη Χαμάς, να παραδοθεί στην τρομοκρατία».

«Η Βίβλος λέει “υπάρχει καιρός για ειρήνη και καιρός για πόλεμο”», συνέχισε και πρόσθεσε: «αυτή είναι η ώρα για πόλεμο». «Ένας πόλεμος για το κοινό μας μέλλον. Σήμερα, τραβάμε μια γραμμή μεταξύ των δυνάμεων του πολιτισμού και των δυνάμεων της βαρβαρότητας», ανέφερε επίσης.

 

Ο ισραηλινός στρατός προχωρά “μεθοδικά” μέσα στη Λωρίδα της Γάζας, δηλώνει ο Νετανιάχου

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι ο ισραηλινός στρατός προχωρά “μεθοδικά” μέσα στη Λωρίδα της Γάζας, κατά την 24η ημέρα του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς.

Από το βράδυ της Παρασκευής, οι ισραηλινές χερσαίες επιχειρήσεις και τα αεροπορικά πλήγματα εντείνονται σταδιακά, με στόχο να “καταστρέψουν” τη Χαμάς και να “επιστρέψουν τους ομήρους στο σπίτι”, περισσότερους από 230 ανθρώπους που κρατούνται από τις 7 Οκτωβρίου στο παλαιστινιακό έδαφος. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι απελευθέρωσε τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα μια δεκανέα.

Ο πόλεμος που απειλεί με ανάφλεξη όλη την περιοχή, μετρά ήδη χιλιάδες νεκρούς, ως επί το πλείστον άμαχους, και θέτει σε πολύ σκληρή δοκιμασία τα 2,4 εκατομμύρια των κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας. Ο παλαιστινιακός θύλακας τελεί από τις 9 Οκτωβρίου υπό “πλήρη αποκλεισμό”, χωρίς νερό, τρόφιμα και ηλεκτρικό ρεύμα.

«Σκοτώσαμε δεκάδες τρομοκράτες»

Ο ισραηλινός στρατός δηλώνει ότι έπληξε τις τελευταίες 24 ώρες “600 στόχους”, αποθήκες όπλων, θέσεις εκτόξευσης αντιαρματικών πυραύλων και κρησφύγετα της Χαμάς, την οποία οι ΗΠΑ και η ΕΕ θεωρούν “τρομοκρατική” οργάνωση.

Δήλωσε επίσης ότι σκότωσε κατά τη διάρκεια της νύχτας “δεκάδες τρομοκράτες που είχαν οχυρωθεί μέσα σε κτίρια και σήραγγες και είχαν προσπαθήσει να τους επιτεθούν”.

“Ο Τσαχάλ επέκτεινε τη χερσαία είσοδό του στη Λωρίδα της Γάζας, το κάνει με μετρημένα βήματα και πολύ ισχυρά, προχωρώντας μεθοδικά βήμα προς βήμα”, δήλωσε ο Νετανιάχου ανοίγοντας τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Η Χαμάς κάνει λόγο για “σφοδρές μάχες” στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, χωρίς να δίνει έναν απολογισμό.

Καθώς δεν υπάρχουν δημοσιογράφοι στην περιοχή αυτή, ήταν αδύνατο για το Γαλλικό Πρακτορείο να καταρτίσει έναν απολογισμό από ανεξάρτητη πηγή.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις