Δευτέρα, 6 Μαΐ
20oC Αθήνα

Μέση Ανατολή: Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ εξετάζουν και άλλες επιλογές εκτός της χερσαίας εισβολής

Μέση Ανατολή: Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ εξετάζουν και άλλες επιλογές εκτός της χερσαίας εισβολής

Μπορεί εδώ και μέρες όλοι να περιμένουν τη χεσραία επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα, δεν αποκλείεται να γίνει και κάποια άλλη κίνηση.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έκαναν γνωστό πως εξετάζουν και άλλες επιλογές, εκτός από μια χερσαία επίθεση, καθώς προετοιμάζονται για «τα επόμενα στάδια του πολέμου» εναντίον της εξτρεμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

«Όλοι μιλάνε για μια χερσαία επίθεση, όμως θα μπορούσε να είναι κάτι διαφορετικό», δήλωσε σήμερα ο ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος Ρίτσαρντ Χεχτ χωρίς να κάνει διευκρινίσεις.

Να σημειωθεί ότι τραγικός είναι ο απολογισμός των νεκρών από τις αεροπορικές επιδρομές που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ κατά τη Λωρίδα της Γάζας μετά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς, ενώ από τους νυχτερινούς βομβαρδισμούς στη γειτονιά Χαν Γιούνις της Γάζας, 71 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Το πρωί έγινε γνωστό πως οι νεκροί τόσο στο Ισραήλ όσο και στη Γάζα ξεπερνούν τους 4.150. Υπενθυμίζεται πως από το Σάββατο 7 Οκτωβρίου τρομοκράτες της Χαμάς μπήκαν στην επικράτεια του Ισραήλ σκότωσαν εκατοντάδες, βίασαν και απήγαγαν… Ο αριθμός των ομήρων στη Γάζα σύμφωνα με τη Χαμάς φτάνει τους 240, ενώ οι αρχές του Ισραήλ επιβεβαιώνουν ότι έχουν απαχθεί τουλάχιστον 199 άνθρωποι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις