Κόσμος

Μέση Ανατολή: Όμηρος της Χαμάς γέννησε στη Γάζα, αποκάλυψε η σύζυγος του Μπέντζαμιν Νετανιάχου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μια γυναίκα, που κρατάει όμηρο η Χαμάς και απήχθη κατά τη διάρκεια της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ, που σήμανε την έναρξη του αιματηρού πολέμου στη Μέση Ανατολή, γέννησε στη Γάζα.

Την αποκάλυψη για τη γέννηση μιας νέα ζωής στη Γάζα από όμηρο της Χαμάς μέσα στον εφιάλτη της αιχμαλωσίας και της φρίκης του πολέμου στη Μέση Ανατολή έκανε η σύζυγος του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, σε μια επιστολή που δημοσιεύτηκε σήμερα από τις υπηρεσίες του επικεφαλής του ισραηλινού κράτους.

«Μία από τις γυναίκες που απήχθησαν από τη Χαμάς ήταν έγκυος. Γέννησε το μωρό της σε συνθήκες αιχμαλωσίας», έγραψε η σύζυγος του Μπέντζαμιν Νετανιάχου, στην επιστολή στα αγγλικά που έστειλε στην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Τζιλ Μπάιντεν.

Η Σάρα Νετανιάχου ζήτησε από την Τζιλ Μπάιντεν να αναλάβει δράση «για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων».

Στην επιστολή της η Σάρα Νετανιάχου γράφει ότι μεταξύ των ομήρων είναι και 32 παιδιά, το ένα ηλικίας μόλις 10 μηνών. Το Φόρουμ των Οικογενειών των Ομήρων ανέφερε ότι το μωρό αυτό, ο Κριφ Μπίμπας, ήταν εννέα μηνών όταν απήχθη από το κιμπούτς Νιρ Οζ μαζί με τον 4χρονο αδελφό του, τον Αριέλ, και τους γονείς τους, Γιάρντεν και Σίρι.

«Πρέπει να μιλήσουμε εξ ονόματος των παιδιών αυτών. Πρέπει να ζητήσουμε την απελευθέρωσή τους, καθώς και των άλλων ομήρων», γράφει η Σάρα Νετανιάχου.

Σύμφωνα με το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, η σύζυγος του πρωθυπουργού του Ισραήλ έχει απευθύνει επιστολές και στις συζύγους άλλων ηγετών.

 

Οι ισραηλινές αρχές εκτιμούν ότι 239 άνθρωποι απήχθησαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος. Δεν έχουν αποκαλύψει όμως ούτε την ταυτότητα ούτε οποιαδήποτε άλλη λεπτομέρεια για τους ανθρώπους αυτούς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τουρκολιβυκό μνημόνιο: Επίλυση των θαλάσσιων διαφορών μέσω καλόπιστων διαπραγματεύσεων
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημειώνει ότι «η Ελλάδα και η Τουρκία είναι αμφότερες σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ. Τις ενθαρρύνουμε να συζητήσουν σε διμερές επίπεδο για την αντιμετώπιση των όποιων διαφωνιών τους»
REUTERS
«Αστακός» η Γαλλία ενόψει των διαδηλώσεων του Σαββάτου – Παρατείνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας για αποκλιμάκωση των επεισοδίων
Eκπρόσωποι των εργατικών συνδικάτων που συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό της χώρας εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να προχωρήσουν και σε γενική απεργία στις 5 Νοεμβρίου
gallia