Σάββατο, 25 Μαΐ
22oC Αθήνα

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι παραβίασε οχυρωμένη πόρτα ενός τούνελ της Χαμάς

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι παραβίασε οχυρωμένη πόρτα ενός τούνελ της Χαμάς
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι κατάφερε να παραβιάσει μια οχυρωμένη πόρτα που οδηγεί σε ένα από τα περιβόητα τούνελ της Χαμάς που βρίσκονται κάτω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα, το μεγαλύτερο της Λωρίδας της Γάζας και ένα από αυτά που πολιορκούν οι IDF εδώ και πολλές ημέρες.

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι κατάφερε να ασφαλίσει αυτό το τμήμα των τούνελ της Χαμάς κάτω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας, το οποίο πιστεύεται ότι οδηγεί στο Υπόγειο Συγκρότημα Διοίκησης και Ελέγχου της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Την περασμένη Κυριακή (19.11.2023), οι IDF δημοσίευσαν πλάνα από ένα τούνελ της Χαμάς, το οποίο ισχυρίστηκαν ότι βρισκόταν 10 μέτρα κάτω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα. Το βίντεο τελείωνε με τη συγκεκριμένη πόρτα που ανακοίνωσαν ότι παραβίασαν σήμερα.

«Αυτό το είδος της πόρτας χρησιμοποιείται από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς για να αποκλείσει στις ισραηλινές δυνάμεις την είσοδο στα κέντρα διοίκησης και τις υπόγειες υποδομές που ανήκουν στους τρομοκράτες», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Τσαχάλ που συνοδεύει το βίντεο το οποίο δείχνει ένα στενό πέρασμα που καταλήγει σε μία γκρίζα πόρτα.

Το βίντεο του Ισραήλ που δημοσίευσε την Κυριακή:

Σημειώνεται πως ούτε την Κυριακή ούτε σήμερα έγινε γνωστό τι ακριβώς κρύβεται πίσω από την πόρτα…

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις