Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Μέση Ανατολή: Το Κατάρ επαναξετάζει τον ρόλο του στις διαπραγματεύσεις Ισραήλ – Χαμάς

Μέση Ανατολή: Το Κατάρ επαναξετάζει τον ρόλο του στις διαπραγματεύσεις Ισραήλ – Χαμάς
Reuters

Το Κατάρ επανεξετάζει τον ρόλο του ως μεσολαβητή μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη (17.4.24) ο πρωθυπουργός της χώρας που διαδραματίζει βασικό ρόλο στις συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

«Είμαστε στη διαδικασία της συνολικής επανεξέτασης του ρόλου μας, επειδή κάποιοι πολιτικοί κάνουν κατάχρηση αυτού του ρόλου για να προωθήσουν τους δικούς τους στόχους, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Κατάρ, Μοχάμεντ μπιν Αμπντελραχμάν Αλ Θάνι, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν.

Όπως είπε, η χώρα του θα λάβει «εν ευθέτω χρόνο μια απόφαση» για το αν θα συνεχίσει ή όχι να εμπλέκεται στις συνομιλίες.

Πρόσφατα, το Κατάρ αντέδρασε έντονα σε μια δήλωση του Αμερικανού Δημοκρατικού βουλευτή Στένι Χόγιερ ο οποίος του ζήτησε να ασκήσει πιέσεις στη Χαμάς.

Ο Χόγιερ είπε ότι το Κατάρ θα έπρεπε να επισημάνει στη Χαμάς ότι θα υπάρξουν «επιπτώσεις» εάν αυτή μπλοκάρει την «πρόοδο» για μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα.

Το Κατάρ χαρακτήρισε «μη εποικοδομητική» τη στάση του Αμερικανού πολιτικού.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις