Πέμπτη, 29 Φεβ.
18oC Αθήνα

Μέση Ανατολή: Βομβαρδίστηκε το νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Γάζα

Μέση Ανατολή: Βομβαρδίστηκε το νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Γάζα

Βομβαρδίστηκε το νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Γάζα το απόγευμα της Παρασκευής (03/11) με τις πρώτες αναφορές να κάνουν λόγο για μεγάλο αριθμό νεκρών και τραυματιών καθώς χτυπήθηκε κομβόι ασθενοφόρων.

Δεκάδες Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν σήμερα, όταν το Ισραήλ έβαλε στο στόχαστρο μια πομπή ασθενοφόρων που αναχωρούσαν από το νοσοκομείο Αλ Σίφα, στην Πόλη της Γάζας, μετέδωσε το κανάλι Al-Aqsa TV, που πρόσκειται στη Χαμάς, επικαλούμενο το τοπικό υπουργείο Υγείας.  Ο στρατός του Ισραήλ ανέφερε ότι εξετάζει τις αναφορές.

«Ενημερώσαμε τον Ερυθρό Σταυρό, όπως προβλέπεται από το διεθνές δίκαιο, για τη μετακίνηση τραυματιών με ασθενοφόρα από το νοσοκομείο Αλ Σίφα», ανέφερε σε μια ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Χαμάς, ο Ασράφ Αλ Κούντρα.

«Στην πύλη του νοσοκομείου, στη συνέχεια στην πλατεία Άνσαρ, ο κατοχικός (στρατός) έβαλε στο στόχαστρο το κομβόι, σε περισσότερες από μία τοποθεσίες εκτός του νοσοκομείου Αλ Σίφα», πρόσθεσε.

 

Νωρίτερα ο Αλ Κούντρα είχε ανακοινώσει ότι οι τραυματισμένοι Παλαιστίνιοι που είναι σε κρίσιμη κατάσταση και χρειάζεται να μεταφερθούν για νοσηλεία στην Αίγυπτο θα μετακινηθούν από την Πόλη της Γάζας και το βόρειο τμήμα του θύλακα προς τον νότο.

https://twitter.com/EpokepikHamdou/status/1720468192521224311

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις