Κόσμος

Μέσω Fox News ο Ζελένσκι ζητά χρήματα και όπλα από τις ΗΠΑ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τη χορήγηση επιπλέον στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, παρότρυνε να εγκρίνει το αμερικανικό Κογκρέσο μέσω συνέντευξής του στο Fox News, o ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Θα επιζήσουμε στην Ουκρανία χωρίς την υποστήριξη του Κογκρέσου; Ασφαλώς. Αλλά όχι όλοι», τόνισε ο κ. Ζελένσκι, αναφερόμενος ειδικά στις απώλειες μεταξύ των αμάχων αφότου εισέβαλε στη χώρα του ο στρατός της Ρωσίας πριν από σχεδόν δυο χρόνια.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον ουκρανό πρόεδρο, το τίμημα της βοήθειας στο Κίεβο σήμερα είναι πολύ κατώτερο αυτού που θα είχε αύριο η σύγκρουση με τις δυνάμεις του ρώσου ομολόγου του Βλαντίμιρ Πούτιν αργότερα αν επικρατήσουν στον πόλεμο.

Οι Ρεπουμπλικάνοι το τρέχον διάστημα εμποδίζουν να περάσει νομοσχέδιο που προβλέπει πακέτο 60 δισεκ. δολαρίων, όπως αξιώνει επί μήνες ο Δημοκρατικός πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Ο βασικός υποστηρικτής της Ουκρανίας, οι ΗΠΑ, της έχουν διαθέσει στρατιωτική βοήθεια δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων. Όμως οι κρουνοί έχουν κλείσει και ο ουκρανικός στρατός υφίσταται ελλείψεις πυρομαχικών.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, που προεξοφλείται ήδη πως θα είναι υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, εναντιώνεται στη χορήγηση περαιτέρω αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία και αξιοποιεί την επιρροή του για να μην περάσει το σχέδιο νόμου για αυτήν.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν, που διεξάγει επίσης εκστρατεία για την επανεκλογή του, ερίζει πως αν το Κογκρέσο δεν εγκρίνει τη βοήθεια θα πρόκειται «για δώρο» των Ρεπουμπλικάνων «στον Πούτιν».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
21χρονος Αλγερινός βίασε κοπέλα στο Λονδίνο και την έψαχνε μετά στο νοσοκομείο - Καταδικάστηκε σε 21χρόνια φυλακή
Την βρήκε ημιλιπόθυμη σε στάση λεωφορείου στο Τσέλσι, την έσυρε σε έναν παράδρομο και τη βίασε σε σημείο ανάμεσα σε σταθμευμένα αυτοκίνητα τον Ιούλιο του 2024
Ο 21χρονος που συνελήφθη
Φόβοι πως ο Πούτιν ετοιμάζει «μυστική επιστράτευση» 300.000 Ρώσων: Συναγερμός στην Ευρώπη για νέες υβριδικές επιθέσεις
Ρωσικά έγγραφα που δημοσίευσε το Bloomberg δείχνουν δραστηριότητα σε κέντρα στρατολόγησης, καθώς και ενδείξεις ότι ορισμένοι Ρώσοι προσπαθούν να μεταφέρουν χρήματα στο εξωτερικό για να αποφύγουν την κατάταξη
REUTERS
Στη Νέα Υόρκη η υπογραφή της συμφωνίας Τραμπ με την Δανία για την Γροιλανδία: «Ενισχύουμε την ασφάλεια στην Αρκτική»
Η συμφωνία «αναγνωρίζει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα του Βασιλείου (της Δανίας) και το δικαίωμα του λαού της Γροιλανδίας στην αυτοδιάθεση», δήλωσε η Δανή Πρωθυπουργός Μέτε Φρέντερικσεν
Ντόναλτ Τραμπ