Κόσμος

Μετά τα καλαμάκια, έρχεται το τέλος και για τα πλαστικά πιάτα

Τελειώνουν όσα… ξέρουμε! Μετά την είδηση πως θα καταργηθούν τα πλαστικά καλαμάκια έρχεται και το σχέδιο της Ε.Ε. που θέλει να τελειώσει και τα πλαστικά πιάτα.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να καταργηθούν τα πλαστικά πιάτα φέρνει στο φως δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel. «Τα πλαστικά απόβλητα ρυπαίνουν τις θάλασσες, σκοτώνουν τα ζώα και θεωρούνται μάστιγα των μελλοντικών γενεών. Τώρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση επεξεργάζεται ένα ριζοσπαστικό σχέδιο: για παράδειγμα, τα πλαστικά πιάτα μιας χρήσης δεν θα πρέπει πλέον να υπάρχουν στο μέλλον», αναφέρει το περιοδικό.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σκοπεύει να προτείνει την απαγόρευση για τα μίας χρήσης επιτραπέζια σκεύη από πλαστικό, σύμφωνα με έκθεση. Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Wirtschaftswoche”, έτσι θα μειωθεί η ποσότητα πλαστικών απορριμμάτων. Ακόμη και τα καλαμάκια ή τα μαχαιροπήρουνα από πλαστικό μπορεί να απαγορευτούν.

Πλαστικά πιάτα, καλαμάκια, μαχαιροπήρουνα… τέλος προσεχώς

Εκπρόσωπος της Επιτροπής απέφυγε πάντως να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την έκθεση. Σύμφωνα με τον προκαταρκτικό προγραμματισμό της Επιτροπής, οι νέες προτάσεις για την πρόληψη των πλαστικών αποβλήτων θα υποβληθούν το νωρίτερο στις 23 Μαΐου.

«Εξακολουθούμε να εργαζόμαστε στο θέμα αυτό», δήλωσε ο εκπρόσωπος. Σημειώνεται ότι η απαγόρευση δεν μπορεί να εγκριθεί χωρίς τη συγκατάθεση των κρατών μελών και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σε όλη την Ευρώπη, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, περίπου 26 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών αποβλήτων συσσωρεύονται κάθε χρόνο. Μόνο το 30% της ποσότητας αυτής συλλέγεται για ανακύκλωση, το υπόλοιπο 70% κατευθύνεται σε χωματερές, σε αποτεφρωτήρες ή στο περιβάλλον.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Der spiegel

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γιατί ο Τραμπ δεν μπορεί να πουλήσει τους F-35 στην Τουρκία: Οι αντιδράσεις και τα εμπόδια για την άρση των κυρώσεων
Βουλευτές του Κογκρέσου ζητούν να μην επιτραπεί η πώληση των μαχητικών αεροσκαφών στην Τουρκία - Αντίθετος και ο Νετανιάχου που μιλά για αλλαγή ισορροπίας δυνάμεων στην περιοχή
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Ντόναλντ Τραμπ 7
Δικαστική ήττα για τον πρίγκιπα Χάρι: Απορρίφθηκε η αγωγή κατά της Daily Mail – «Η απόφαση αποτελεί “πλήρες και προφανές κουκούλωμα”»
Ο πρίγκιπας Χάρι υπέστη σημαντική ήττα στη δικαστική του διαμάχη με την εκδοτική εταιρεία της Daily Mail, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο του...
Πρίγκιπας Χάρι
Μακρόν: Η Γαλλία θα επιστρέψει στη Συρία περισσότερα από 50 εκατομμύρια ευρώ που είχε κατασχέσει από την οικογένεια Άσαντ
Το Παρίσι επανεξετάζει τη συνεργασία του με τη Συρία και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει υποστήριξη από τις γαλλικές ειδικές δυνάμεις στις επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους
Εμανουέλ Μακρόν
Σοκ στο Μαρόκο: Πέντε γυναίκες καταγγέλλουν τον καθολικό αρχιεπίσκοπο του Ραμπάτ για σεξουαλική κακοποίηση
Σε γραπτή μαρτυρία μιας γυναίκας αναφερόταν ότι ο καρδινάλιος έκανε «απρεπείς χειρονομίες», μεταξύ αυτών ήταν και μια «προσπάθεια να την πλησιάζει σωματικά», σαν απόπειρα να την αγκαλιάσει
Ο καρδινάλιος Cristobal Lopez Romero