Κόσμος

Μετά τη φονική κακοκαιρία ο σεισμός! «Χτύπημα» 5,9 Ρίχτερ στην Ιαπωνία

Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε το Σάββατο (07.07.2018) το Τόκιο, την ώρα που η Ιαπωνία πλήττεται από σφοδρή κακοκαιρία, που έχει αφήσει πίσω της 38 νεκρούς και τουλάχιστον 50 αγνοούμενους.

Ο σεισμός ήταν 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο USGS. Σημειώθηκε σήμερα στην περιοχή του Τόκιο, όπου και έγινε περισσότερο αισθητός, αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι, σύμφωνα με την ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 20:24 το βράδυ (τοπική ώρα) και δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές, σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο NHK.

Στην Ιαπωνία, η οποία βρίσκεται στο σημείο όπου συγκλίνουν 4 τεκτονικές πλάκες, καταγράφεται κάθε χρόνο το 20% και πλέον των ισχυρότερων σεισμών που σημειώνονται στον κόσμο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέα στοιχεία για το «έγκλημα τιμής» στο Άμστερνταμ: Έπνιξαν σε βάλτο την 18χρονη αδερφή τους με εντολή του πατέρα τους επειδή είχε social media και δεν φορούσε μαντίλα
Τα δύο αδέλφια επιμένουν ότι δεν συμμετείχαν στο έγκλημα και ότι ο πατέρας τους το διέπραξε μόνος του - Ο τελευταίος διαφεύγει στη Συρία
Το πτώμα της Ryan Al Najjar βρέθηκε 6 μέρες μετά την εξαφάνισή της 12