Μετά την διάλυση του αρραβώνα… γάμος για τους οίκους LVMH και Tiffany!

Φωτογραφίες από: Reuters

Οι οίκοι LVMH και Tiffany αφού συμφιλιώθηκαν και αποφάσισαν και πάλι την τέλεση του γάμου τους, μετά την διάλυση του αρραβώνα τους τον Σεπτέμβριο, αλλά χαμηλότερου κόστους για τον παγκόσμιο κολοσσό ειδών πολυτελείας, ανακοίνωσε σήμερα ο οίκος LVMH

Ο οίκος LVMH θα καταβάλει τελικά 131,50 δολάρια ανά μετοχή του εμβληματικού αμερικανικού οίκου κοσμημάτων, έναντι 135 δολαρίων που προβλεπόταν αρχικά.

Οι δύο όμιλοι «έφθασαν σε συμφωνία που τροποποιεί ορισμένους όρους του συμβολαίου συγχώνευσης τον Νοέμβριο 2019» και «βάσει της συμφωνίας αυτής, η τιμή προσφοράς μειώθηκε και διαμορφώθηκε στα 131,50 δολάρια ανά μετοχή, ενώ ενισχύθηκε η πεποίθηση για την πραγματοποίηση αυτή της επιχείρησης», αναφέρεται σε ανακοίνωση του οίκου LVMH.

Τα… ποσά για LVMH και Tiffany

Σε σχέση με το αρχικό ποσόν των 16,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυτό αντιπροσωπεύει μείωση της τάξης των 425 εκατομμυρίων», διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο πληροφορημένη πηγή. Το τελικό ποσόν ανέρχεται σε 15,775 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Η ισορροπημένη αυτή συμφωνία με το διοικητικό συμβούλιο του Tiffany επιτρέπει στον οίκο LVMH να εργασθεί για την απόκτηση του Tiffany με ηρεμία και να επαναλάβει τις συνομιλίες με την διεύθυνση του Tiffany σχετικά με την διαδικασία ένταξης», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του LVMH Μπερνάρ Αρνό.

«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε στην δύναμη και την αξία του εμπορικού σήματος Tiffany και στις αναμφισβήτητες μακροπρόθεσμες στρατηγικές και οικονομικές ωφέλειες αυτής της ένωσης», δήλωσε από την πλευρά του ο Αλεσάντρο Μπολιόλο, γενικός διευθυντής του Tiffany.

Ο γάμος θα επισφραγισθεί τον Ιανουάριο, μετά την γενική συνέλευση των μετόχων του Tiffany, οι οποίοι πρέπει να εγκρίνουν την συμφωνία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

«Κωσταλέξι» στη Σουηδία: 28 χρόνια κρατούσε αιχμάλωτο τον γιο της! Τον βρήκαν χωρίς δόντια

«Κωσταλέξι» στη Σουηδία: 28 χρόνια κρατούσε αιχμάλωτο τον γιο της! Τον βρήκαν χωρίς δόντια

Μια υπόθεση που παραπέμπει περισσότερο σε σενάριο ταινίας αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινή και σοκαριστική. Η Σουηδία παρακολουθεί άναυδη την αποκάλυψη πως μια 70χρονη ... Διαβάστε περισσότερα
Γερμανία: “Υπαρξιακή απειλή” ο κορονοϊός για το 15% των επιχειρήσεων της χώρας

Γερμανία: “Υπαρξιακή απειλή” ο κορονοϊός για το 15% των επιχειρήσεων της χώρας

Η κρίση του κορονοϊού συνιστά υπαρξιακή απειλή» για το 15% των γερμανικών επιχειρήσεων σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Ifo του Μονάχου. Όπως αναδεικνύεται ... Διαβάστε περισσότερα
Κορονο-πάρτι με σεξ, ναρκωτικά, διπλωμάτες και ευρωβουλευτή στις Βρυξέλλες

Κορονο-πάρτι με σεξ, ναρκωτικά, διπλωμάτες και ευρωβουλευτή στις Βρυξέλλες

Βούηξαν οι Βρυξέλλες με το κορονο-πάρτι στο κέντρο της πόλης! Γυμνοί βρέθηκαν οι 25 που "έσπασαν" κάθε μέτρο κατά του κορονοϊού για να το... κάψουν! Ανάμεσά τους διπλωμάτες και ένας ευρωβουλευτής, που προσπάθησε και να το σκάσει!