Κόσμος

Μετά τις καταιγίδες, έρχεται καύσωνας στην Αυστραλία

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα έφτασαν στην Αυστραλία πριν καλά καλά μπει και επίσημα το καλοκαίρι.

Ο καύσωνας ετοιμάζεται να πλήξει τη Βικτωρία και σε ορισμένες περιοχές η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει ακόμη και τους 44 βαθμούς, την Πέμπτη. Στη Μελβούρνη, η ανώτερη προβλεπόμενη θερμοκρασία είναι 38 βαθμοί.

Εξαιτίας του καύσωνα αναμένεται να τεθεί σε επιφυλακή η πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία επικεντρώνει κυρίως την προσοχή της στη βόρεια Βικτώρια όπου υπάρχει ξηρή βλάστηση και βρίσκεται στα σύνορα της Ν.Ν. Ουαλλίας όπου ήδη έχουν σημειωθεί αρκετές πυρκαγιές. Αν ο καύσωνας συνοδευτεί και με ισχυρούς ανέμους, τότε ο συναγερμός θα χτυπήσει… κόκκινο.

Το κύμα καύσωνα έρχεται μετά από τις σφοδρές καταιγίδες της Τρίτης στη Μελβούρνη, όπου δημιουργήθηκε χάος με καθυστερήσεις στους σιδηροδρομικούς σταθμούς, κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους. Προκλήθηκαν περισσότεροι από 3.000 κεραυνοί.

Ένα σπίτι πήρε φωτιά από κεραυνό και καταστράφηκε ολοσχερώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια ταινία για τη ζωή της Μελίνας Μερκούρη

Άγρια ρατσιστική επίθεση σε Γάλλους σε λεωφορείο! – VIDEO

Το μεγαλύτερο στον κόσμο δίκτυο θαλάσσιων καταφυγίων

Περιμένοντας την πρωθυπουργό στο… σπίτι

Χάθηκε ο Ήλιος στην Αυστραλία! Εντυπωσιακές φωτό

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Καταδικασμένος για τη δολοφονία των παιδιών του ο 66χρονος που χτύπησε άγρια τον Οζγκιούρ Οζέλ στην Κωνσταντινούπολη
Ο 66χρονος ανέφερε πως επιτέθηκε στον πρόεδρο της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς είχε νευριάσει που απορρίφθηκε η αίτηση για κάρτα σίτισης που είχε υποβάλει στο CHP
O άνδρας που επιτέθηκε στον πρόεδρο της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης 1