Κόσμος

Μετακομίζει στο Τέξας η εταιρία Tesla – Τι είπε ο Ελον Μάσκ

Ο ιδρυτής της Tesla Έλον Μασκ ανακοίνωσε τη μεταφορά της εταιρίας από την Καλιφόρνια στο Τέξας κάνοντας μάλιστα την πρόβλεψη ότι αργά ή γρήγορα η Silicon Valley θα χάσει την μέχρι πρότινος επιρροή της στον κόσμο.

Tα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, της οποίας η κεφαλαιοποίηση ξεπερνά τα 500 δισ. δολάρια, έχουν έδρα την Καλιφόρνια. Ωστόσο η  Space X, η εταιρία σήμα κατατεθέν του Έλον Μασκ μετακόμισε ήδη στο Όστιν του Τέξας, εκεί όπου αναμένεται να δημιουργηθεί και το νέο εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

«Τα δύο πράγματα, τα οποία πρόκειται να κάνω αμέσως, είναι η ανάπτυξη της Starship (σ.σ. πύραυλος της SpaceX) στο Νότιο Τέξας και το νέο εργοστάσιο της Tesla. Το ότι ζούσα στην Καλιφόρνια, δεν ήταν και η καλύτερη αξιοποίηση του χρόνου μου» ήταν τα λόγια του Έλον Μασκ Wall Street Journal.

Να υπενθυμίσουμε ότι η μεταφορά της Tesla στο Τέξας είχε ανακοινωθεί από τον Μασκ τον περασμένο Μάιο, όταν οι τοπικές αρχές της Καλιφόρνιας είχαν αρνηθεί την επαναλειτουργία του εργοστασίου παραγωγής αυτοκινήτων, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φάρμακο για το Πάρκινσον οδήγησε Βρετανό δικηγόρο σε υπεξαίρεση 600.000 λιρών και εθισμό σε πορνό, αντίκες και συνόδους πολυτελείας
Λίγα χρόνια μετά την καταδίκη του, αφαίρεσε τη ζωή του - Πώς ο δικηγόρος εθίστηκε στο σεξ και έκλεψε χιλιάδες λίρες λόγω του φαρμάκου - Ελλιπή ενημέρωση καταγγέλλει η σύζυγός του που θρηνεί και για τον γιο της ο οποίος επίσης αυτοκτόνησε
Άντριου
Ζελένσκι: Ούτε ένας σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ουκρανία δεν έχει γλυτώσει από τα ρωσικά χτυπήματα
«Το ελάχιστο που θέλουν είναι το Ντονμπάς, η περιφέρεια του Ντονέτσκ, 100% για να το παρουσιάσουν ως νίκη», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας σε συνέντευξη Τύπου αργότερα σήμερα
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η Ζιζέλ Πελικό αποκαλύπτει ότι οι δικηγόροι του συζύγου της θέλησαν να παρουσιάσουν τους βιασμούς της ως sex tape – «Αυτές ήταν σκηνές εγκλήματος»
Συγκλονίζει η ιστορία της Ζιζέλ Πελικό από τη Γαλλία που είχε πέσει θύμα βιασμού με τον άνδρα της να την ναρκώνει και να την εκδίδει...
Ζιζέλ Πελικό