Κόσμος

Μετάλλαξη κορονοϊού – Συναγερμός στο Ισραήλ: Εντοπίστηκαν 8 κρούσματα του «ινδικού» στελέχους

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οκτώ κρούσματα μιας νέας μετάλλαξης του κορονοϊού, που ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, καταγράφηκαν στο Ισραήλ. Αξιωματούχος υγείας δήλωσε ότι το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech θεωρείται τουλάχιστον εν μέρει αποτελεσματικό ως προς αυτήν. 

Τα πρώτα επτά κρούσματα αυτής της μετάλλαξης του κορονοϊού στο Ισραήλ εντοπίστηκαν την περασμένη εβδομάδα και πρόκειται για πρόσωπα που είχαν φτάσει στη χώρα από το εξωτερικό. Έκτοτε, όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας, υποβλήθηκαν σε προκαταρκτικές εξετάσεις. 

«Η αίσθηση είναι ότι το εμβόλιο της Pfizer είναι αποτελεσματικό σε σχέση με αυτή, παρότι έχει μειωμένη αποτελεσματικότητα», δήλωσε στον δημόσιο ρ/σ Kan ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας, Χεζί Λεβί προσθέτοντας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων της παραλλαγής αυτής στο Ισραήλ ανέρχεται σε οκτώ.

Το υπουργείο δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα του Reuters για περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με την έρευνα για την ινδική παραλλαγή. Σημειώνεται ότι η Βρετανία και η Ιρλανδία έχουν επίσης ανακοινώσει ότι ερευνούν την παραλλαγή αυτή μετά τον εντοπισμό της εντός των συνόρων τους.

Το Ισραήλ, ο πληθυσμός του οποίου ανέρχεται σε 9,3 εκατομμύρια πολίτες, έχει πλήρως εμβολιάσει περίπου το 81% των πολιτών ή κατοίκων του ηλικίας 16 και άνω. Το υπουργείο δεν απάντησε άμεσα στο αν έχουν μειωθεί ραγδαία οι μολύνσεις από κορονοϊό και οι νοσηλείες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Λέκκας για διπλό σεισμό στη Βενεζουέλα: «Η ενέργεια που απελευθερώθηκε ήταν ίση με 2 εκατομμύρια τόνους δυναμίτιδας ή 180 ατομικές βόμβες Χιροσίμα»
«Οι δύο αυτοί τεράστιοι σεισμοί συμπλήρωσαν ο ένας τον άλλον, ως προς την καταστροφή των κτιρίων» είπε ακόμη ο καθηγητής
Βενεζουέλα, καταστροφές μετά τους σεισμούς 8
Καύσωνας σοκ στην Ευρώπη: Βρετανοί για ώρες στην ουρά για ένα κλιματιστικό – Αδιανόητες θερμοκρασίες και νεκροί σε Γαλλία, Ισπανία
Στη Γαλλία, η νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη ήταν η πιο ζεστή που έχει καταγραφεί ποτέ, με 3.500 σχολεία να παραμένουν κλειστά - Η Βρετανία κατέρριψε το ρεκόρ ζέστης για τον Ιούνιο με 35,7 βαθμούς Κελσίου, ενώ η Αυστρία και η Δανία βρίσκονται σε συναγερμό για καύσωνα - Ρεκόρ ζέστης και στο Βέλγιο
Βρετανία καύσωνας