Κόσμος

Μετάλλαξη Όμικρον – Άλμπερτ Μπουρλά: Εμβόλιο από τη Pfizer σε 100 ημέρες αν χρειαστεί

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η μετάλλαξη Όμικρον έχει τρομοκρατήσει τον πλανήτη με τον Άλμπερτ Μπουρλά πάντως να κάνει λόγο για νέο εμβόλιο από τη Pfizer μέσα σε 100 ημέρες για να την αντιμετωπίσει.

Ο Άλμπερτ Μπουρλά τόνισε και πάλι πως ο καλύτερος τρόπος προστασίας από τον κορονοϊό και κάθε παραλλαγή του παραμένει ο εμβολιασμός ενώ δήλωσε και πάλι πως η Pfizer θα προχωρήσει στην παραγωγή 80 εκατομμυρίων χαπιών.

Σε ανάρτησή του στο twitter τόνισε τα εξής: «Είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε μια παραλλαγή, όπως η Όμικρον. Από τις μελέτες που έχουμε κάνει για τις Βήτα και Δέλτα, έχουμε θεσπίσει μια προσέγγιση για την ανάπτυξη και παραγωγή παραλλαγμένων εκδόσεων του εμβολίου μας σε περίπου 100 μέρες, αν χρειαστεί, οι οποίες θα τίθενται προς έγκριση στις ρυθμιστικές αρχές».

«Ακόμα πιστεύουμε, ωστόσο, πως η καλύτερη προστασία απέναντι στην εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον και οποιασδήποτε νέας παραλλαγής που μπορεί να εμφανιστεί, είναι ο πλήρης εμβολιασμός και ο ενισχυτικός εμβολιασμός όλων των επιλέξιμων ατόμων», συνέχισε.

Για το αντιικό φάρμακο που ετοιμάζει η Pfizer είπε πως: «Παράλληλα, εάν εγκριθεί, είμαστε βέβαιοι ότι η αντιική θεραπεία μας, που λαμβάνεται από το στόμα, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της σοβαρότητας της νόσου και αναμένουμε πως μπορούμε να παραδώσουμε χάπια για 80 εκατομμύρια θεραπείες, σε σχέση με την αρχική μας εκτίμηση για 50 εκατομμύρια. Προχωράμε μπροστά και συνεχίζουμε να ακολουθούμε την επιστήμη στον διαρκή αγώνα μας κατά της πανδημίας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραγωδία στις Μαλδίβες: Πυκνώνει το μυστήριο καθώς ο εκπαιδευτής βρέθηκε μακριά από τους άλλους 4 δύτες στο υποθαλάσσιο σπήλαιο
Η σορός του Τζιανλούκα Μπενεντέτι, ανασύρθηκε την Παρασκευή (15.05.2026) κοντά στην είσοδο της σπηλιάς Thinwana Kandu, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις δύτες εντοπίστηκαν σήμερα (18.05.2026), όταν τρεις επίλεκτοι Φινλανδοί δύτες κατάφεραν να φτάσουν στο εσωτερικό της
Επιχείρηση δυτών στις Μαλδίβες