Κόσμος

Μετάλλαξη Όμικρον: Ο Τζο Μπάιντεν ενημερώνεται για τις εξελίξεις ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ενημερώνεται για τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά την μετάλλαξη Όμικρον του νέου κορονοϊού, ανέφερε ο Λευκός Οίκος, την ώρα που Βρετανία, Γερμανία και Ιταλία ανακοίνωναν ότι εντόπισαν κρούσματα.

«Ταυτόχρονα, υψηλόβαθμοι υγειονομικοί αξιωματούχοι και η ομάδα αντιμετώπισης της Covid παρακολουθούν τις τελευταίες εξελίξεις για την Όμικρον και είναι σε τακτική επαφή με αξιωματούχους υγείας σε όλον τον κόσμο», προστίθεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Μέχρι στιγμής, η Όμικρον δεν έχει εντοπιστεί στις ΗΠΑ. Όμως ο Δρ Άντονι Φάουτσι, ο κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος, είπε στην εκπομπή Weekend Today του τηλεοπτικού δικτύου NBC ότι «δεν θα εκπλαγεί» εάν συμβεί αυτό. «Όταν έχουμε έναν ιό που δείχνει αυτό το επίπεδο μεταδοτικότητας και έχουμε ήδη κρούσματα σχετιζόμενα με ταξίδι, όπως στο Ισραήλ και το Βέλγιο και σε άλλες περιοχές, όταν έχουμε έναν τέτοιο ιό, είναι σχεδόν απαρέγκλιτο ότι θα πάει ουσιαστικά παντού», είπε ο Φάουτσι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αχτίδες φωτός για ειρήνη στην Ουκρανία: Ζελένσκι και Πούτιν έτοιμοι για συνάντηση, 4 χρόνια μετά την έναρξη του πολέμου – Ενθουσιασμένος ο Τραμπ
Ο Ζελένσκι καλεί τον Πούτιν σε συνάντηση ζητώντας «κατάπαυση του πυρός» - Έτοιμος για «συμβιβασμούς» δηλώνει ο Ρώσος πρόεδρος καλώντας το Κίεβο να κάνει το ίδιο
AP Photo
Ο Ζελένσκι καλεί τον Πούτιν σε συνάντηση ζητώντας «κατάπαυση του πυρός» – «Φτάνουν οι μάχες, η επιλογή είναι τώρα δική σας»
«Η Ουκρανία είναι έτοιμη για κατάπαυση του πυρός κατά τη διάρκεια των συνομιλιών» - Έτοιμος για «συμβιβασμούς» είχε δηλώσει νωρίτερα, ο Πούτιν
Πούτιν - Ζελένσκι