Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Μετανάστρια απαιτεί αποζημίωση – μαμούθ από τις ΗΠΑ για τον θάνατο του μωρού της! – Video

Μετανάστρια απαιτεί αποζημίωση – μαμούθ από τις ΗΠΑ για τον θάνατο του μωρού της! – Video
YouTube

Μετανάστρια είδε την μόλις 19 μηνών κορούλα της να πεθαίνει σχεδόν αβοήθητη και στρέφεται κατά των ΗΠΑ απαιτώντας αποζημίωση – μαμούθ!

Η Yazmin Juarez περνά στην αντεπίθεση για τη στάση μίας σειράς υπηρεσιών των ΗΠΑ τις οποίες θεωρεί υπεύθυνες για την τραγωδία της μικρής  Mariee.

Το μωράκι πέθανε τον Μάιο, έξι εβδομάδες μετά την απελευθέρωσή τους από το κέντρο κράτησης μεταναστών στο Τέξας, και η μητέρα θέλει τώρα να τιμωρήσει την αδικία και την αδιαφορία που συνάντησε.

Ισχυρίζεται ότι οι αρμόδιες μεταναστευτικές υπηρεσίες παρείχαν ασήμαντη ιατρική φροντίδα στο μικρό παιδί, όταν έπαθε αναπνευστική λοίμωξη ενόσω βρίσκονταν στο κέντρο κράτησης.

Γι’ αυτό η Juarez και ο Αμερικανός δικηγόρος της απαιτούν ως αποζημίωση από την αμερικανική κυβέρνηση το ποσό των 60 εκατομμυρίων δολαρίων!

“Η αμερικανική κυβέρνηση είχε καθήκον να προσφέρει στην άρρωστη Mariee ασφαλείς συνθήκες υγιεινής διαβίωσης και σωστή ιατρική περίθαλψη. Αντίθετα, δεν έκαναν τίποτε από τα αυτά με τραγικά αποτελέσματα”, ανέφερε ο δικηγόρος της μητέρας, R. Stanton Jones.

“Άφησαν το κοριτσάκι να φύγει με σοβαρή για τη ζωή του αναπνευστική λοίμωξη κι εκείνο λίγες εβδομάδες μετά πέθανε”, αποκαλύπτει ο Jones.

Τον περασμένο Μάρτιο, η Yazmin Juarez και η Meriee από τη Γουατεμάλα διέσχισαν τις ΗΠΑ μέσω του ποταμού Rio Grande.

Μεταφέρθηκαν στο κρατικό κέντρο οικογενειακών κατοικιών στο Τέξας, όπου κρατήθηκαν για τρεις εβδομάδες. Αμέσως η μητέρα έκανε έκκληση για ιατρική περίθαλψη για την κόρη της στις 11 Μαρτίου.

Στο κέντρο, το παιδί γινόταν όλο και χειρότερα, αλλά κάποια φάρμακα που έλαβε δεν βελτίωσαν καθόλου την κατάστασή της.

Μόλις αφέθηκαν ελεύθερες, η Juarez πήρε τη Mariee στο Νιου Τζέρσεϋ, όπου ζει η μητέρα της, και ζήτησε ιατρική φροντίδα την επόμενη μέρα.

Η Mariee νοσηλεύτηκε για αναπνευστική ανεπάρκεια για έξι εβδομάδες και πέθανε στο παιδικό νοσοκομείο της Φιλαδέλφειας στις 10 Μαΐου.

“Αφού κατέστη σαφές ότι η Mariee ήταν σοβαρά άρρωστη, η ICE απολύει απλά τη μητέρα και την κόρη”, δήλωσε ο Jones. “Η Yazmin ζήτησε αμέσως ιατρική περίθαλψη για το μωρό της, αλλά ήταν πολύ αργά”.

Τον Αύγουστο, ο δικηγόρος της Juarez υπέβαλε αγωγή κατά της πόλης Eloy της Αριζόνα, η οποία εκπροσωπεί την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ζητώντας 40 εκατομμύρια δολάρια για θανατηφόρα αμέλεια…

πηγή: CNN

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις