Κόσμος

Μετέφεραν σε βαλίτσες τα λείψανα του Κασόγκι; – Βίντεο ντοκουμέντο

Βίντεο που μεταδίδει το κανάλι A Haber και δεν διαψεύδουν οι αρχές, ίσως δίνει απάντηση στο θρίλερ με την δολοφονία του Κασόγκι.

Άνδρες που μεταφέρουν βαλίτσες, μέσα στις οποίες πιθανολογείται ότι βρίσκονταν τα λείψανα του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, εικονίζονται σε ένα βίντεο το οποίο μεταδόθηκε από το τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι A Haber.

Σύμφωνα με το κανάλι αυτό, οι άνδρες μετέφεραν συνολικά πέντε βαλίτσες στην κατοικία του γενικού προξένου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη. Το σπίτι αυτό απέχει ελάχιστα από το κτίριο του προξενείου όπου σκοτώθηκε στις αρχές Οκτωβρίου ο Κασόγκι.

Τούρκος αξιωματούχος είπε ότι οι πληροφορίες του A Haber, τις οποίες αναπαράγει στον ιστότοπό της και η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah, φαίνεται πως είναι ακριβείς. Δεν έδωσε όμως καμία περαιτέρω διευκρίνιση.

Οι σαουδαραβικές αρχές δεν έχουν κάνει προς το παρόν κανένα σχόλιο για το θέμα.

Ο Κασόγκι δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο στις 2 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι βαλίτσες πέρασαν την πύλη της προξενικής κατοικίας μέσα σε ένα μαύρο βανάκι, στις 15.09 τοπική ώρα.

Παρά τις έρευνες των τουρκικών αρχών, τα λείψανα του δημοσιογράφου δεν έχουν βρεθεί μέχρι τώρα. Τον περασμένο μήνα αστυνομικοί ερεύνησαν και μια απομονωμένη βίλα στα νοτιοανατολικά της Κωνσταντινούπολης.

https://twitter.com/Ahaber/status/1079622102444113920

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αυτοκτόνησε γιος Νορβηγών διπλωματών που έλαβε 5 εκατομμύρια δολάρια από τον σεξουαλικό εγκληματία Τζέφρι Επστάιν
Το ζευγάρι των Νορβηγών είχε αποκτήσει διεθνή αναγνώριση για τον ρόλο του στις Συμφωνίες του Όσλο τη δεκαετία του 1990, ανάμεσα στο Ισραήλ και την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης
Τζέφρι Επστάιν
Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ καλεί τους ιδιοκτήτες ιρανικών επιχειρήσεων να μην απολύουν προσωπικό: «Πρέπει να υποστηριχθούν»
«Οι εργαζόμενοι στον παραγωγικό τομέα πρέπει να υποστηριχθούν δίνοντας προτεραιότητα στην κατανάλωση προϊόντων που κατασκευάζονται στη χώρα», προέτρεψε ο ανώτατος ηγέτης
Μοτζταμπά Χμαενεΐ
Ουρές και νεύρα έξω από την μοναδική κάβα της Σαουδικής Αραβίας, επειδή ξέμεινε από προμήθειες λόγω του πολέμου στο Ιράν
Τα ράφια στην κάβα είναι ως επί το πλείστον άδεια και τα μόνα διαθέσιμα είναι ακριβές ή λιγότερο γνωστές μάρκες, τόνισαν πέντε άτομα που επισκέφτηκαν το κατάστημα στο Ριάντ τις τελευταίες ημέρες
Αλκοόλ
Βίντεο με άγρια επίθεση που δέχτηκε Γαλλίδα μοναχή στο Όρος Σιών στην Ιερουσαλήμ - Εβραίος την έσπρωξε και την κλώτσησε
Η μοναχή υπέστη εκδορές στο πρόσωπο, αλλά δεν αναφέρθηκε ότι τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ η ισραηλινή αστυνομία δήλωσε ότι συνέλαβε έναν 36χρονο άνδρα που φορούσε παραδοσιακή εβραϊκή ενδυμασία
Ιερουσαλήμ