Κόσμος

Παρίσι: Η ιστορία του πιανίστα που έπαιξε το “Imagine” στο Μπατακλάν

Λίγες ώρες μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι, ένας νεαρός πιανίστας συγκίνησε όσους βρέθηκαν να θρηνούν τα θύματα έξω από το Μπατακλάν. Έπαιξε στο πιάνο το Imagine του John Lennon ως φόρο τιμής στους δεκάδες νεκρούς.

“Δεν μπορώ να φέρω ανθρώπους πίσω, αλλά μπορώ να τους εμπνεύσω με τη μουσική και όταν οι άνθρωποι εμπνέονται με τη μουσική μπορούν να κάνουν τα πάντα”. Αυτό το απέδειξε έμπρακτα ο Davide Martello. Για να παίξει το Imagine έξω από το Μπατακλάν ταξίδεψε από τη Γερμανία, κουβαλώντας το πιάνο με το ποδήλατό του.

Ο 34χρονος μουσικός μίλησε για όλα αυτά που τον ενέπνευσαν να παίξει το κλασικό τραγούδι του 1971 έξω από τον συναυλιακό χώρο που πλημμύρισαν με αίμα αθώων οι τζιχαντιστές. Το βράδυ της επίθεσης που σόκαρε τον κόσμο ο Martello έβλεπε στη γερμανική παμπ Konstanz τον φιλικό αγώνα ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία. Όταν έμαθε τι συνέβη αποφάσισε να ταξιδέψει στο Παρίσι. Μια διαδρομή 7 ωρών. “Ήξερα ότι έπρεπε να κάνω κάτι. Ήθελα να είμαι εκεί για να προσπαθήσω να συμπαρασταθώ στους πενθούντες και να προσφέρω ένα σημάδι ελπίδας”.

Ο Martello κουβαλούσε το πιάνο του με το ποδήλατο στους δρόμους της Γαλλίας και έπαιξε μουσική και έξω από τα γραφεία του Charlie Hebdo στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων. Υποσχέθηκε να συνεχίσει να παίζει σε όλα τα μέρη που επλήγησαν από επιθέσεις με μήνυμά του στο Facebook.

 

“Η συνεισφορά μου θα είναι μια περιοδεία σε όλα τα μέρη όπου διαδραματίστηκε το αιματοκύλισμα. Το Παρίσι είναι η πόλη της αγάπης! Για πάντα! Και αν αυτή η τρέλα της τρομοκρατίας και ο φόβος συνεχιστούν, η ζωή στην Ευρώπη δεν έχει νόημα πια! Θρησκείες πολεμούν με βόμβες στο όνομα του Θεού και εγώ πολεμώ με το πιάνο μου στο όνομα της ειρήνης”.

Πηγή: Rollingstone

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Bloomberg: Η Ευρωπαϊκή Ένωση σε κρίσιμο σταυροδρόμι μπροστά στο κύμα λαϊκισμού και εθνικισμού
Μετά την κρίση του ευρώ, το Brexit και την πανδημία, η ΕΕ κλονίζεται εκ νέου από μια σειρά κρίσεων, την ώρα που οι εθνικιστικές και λαϊκιστικές δυνάμεις ενισχύονται σε πολλά κράτη-μέλη
Η αστυνομία χρησιμοποιεί δακρυγόνα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στη Γαλλία
Καυστικός ο Τζον Στιούαρτ κατά του Τραμπ μετά την απομάκρυνση του Τζίμι Κίμελ: «Καλησπέρα από τον πατριωτικά υπάκουο οικοδεσπότη σας»
Επιστρέφοντας στο Comedy Central, ο παρουσιαστής σατίρισε τον Ντόναλντ Τραμπ και τη λογοκρισία γύρω από την υπόθεση του Τζίμι Κίμελ, σε ένα σόου γεμάτο ειρωνεία και πολιτική κριτική
Ο Τζον Στιούαρτ στο The Daily Show
1
Το Ισραήλ κλείνει βασικό πέρασμα με την Ιορδανία μετά από αιματηρή επίθεση
Δύο Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από οδηγό που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια από την Ιορδανία – Σε αντίποινα, οι ισραηλινές αρχές έκλεισαν το βασικό πέρασμα μεταξύ Δυτικής Όχθης και Ιορδανίας
Ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία
1
Τζίμι Κίμελ: Οι σταρ των late-night στηρίζουν τον παρουσιαστή – Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί και άλλους επικριτές του
Η αναστολή της εκπομπής του Τζίμι Κίμελ από το ABC συνεχίζει να προκαλεί σοκ – Την ώρα που παρουσιαστές καταγγέλλουν επίθεση στην ελευθερία του λόγοτ, ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί άλλους επικριτές του
Ο Τζίμι Κίμελ
Μαχητικό αεροσκάφος FCAS: Γερμανία και Ισπανία θέλουν λύση έως τα τέλη του 2025
Το Βερολίνο και η Μαδρίτη δηλώνουν αποφασισμένες να επιταχύνουν το ευρωπαϊκό πρόγραμμα του μαχητικού αεροσκάφους του μέλλοντος, το οποίο παραμένει βαλτωμένο εδώ και χρόνια λόγω βιομηχανικών διαφωνιών
Ένα μοντέλο του FCAS