Κόσμος

Μέτρα στήριξης 55 δισεκατομμυρίων ευρώ για πολίτες και επιχειρήσεις ανακοίνωσε η Ιταλία

Η κυβέρνηση στην Ιταλία παρουσίασε απόψε το σύνολο των μέτρων ύψους 55 δισεκατομμυρίων ευρώ για την στήριξη πολιτών και επιχειρήσεων που επλήγησαν από την οικονομική και κοινωνική κρίση που προκάλεσε ο κορονοϊός.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε τόνισε ότι 25 δισεκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για την στήριξη των εργαζομένων. Πιο αναλυτικά, το ίδρυμα κοινωνικών ασφαλίσεων στην Ιταλία αναλαμβάνει να καταβάλει τους μισθούς των πολιτών η εργασιακή σχέση των οποίων αναστέλλεται προσωρινά, ενώ προβλέπεται και η καταβολή εξακοσίων ευρώ στους ελεύθερους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους του χώρου της τέχνης που είχαν τουλάχιστο επτά ένσημα κατά το έτος 2019.

«Τα χρήματα αυτά θα δοθούν με μεγάλη ταχύτητα. Έως τώρα έχουμε στηρίξει 4.600.000 εργαζόμενους», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε.

Παράλληλα, το ιταλικό δημόσιο θα καλύψει, μέχρι και τον Μάιο, το 60% του ενοικίου των καταστημάτων που έμειναν κλειστά λόγω της κρίσης του κορονοϊού. Δεν θα πρέπει να καταβληθεί, επίσης, ο ειδικός φόρος για την χρήση δημόσιου χώρου από καφέ και εστιατόρια.

Σε ότι αφορά τον τουρισμό, επιβεβαιώνεται το μπόνους μέχρι 500 ευρώ για τις λιγότερο εύπορες οικογένειες, υπό τον όρο ότι θα ξοδέψουν τα χρήματα αυτά σε ιταλικές τουριστικές υποδομές. «Η ιταλική κυβέρνηση, όμως, δεν δέχεται διμερείς συμφωνίες μεταξύ κρατών μελών, οι οποίες μπορεί να δημιουργήσουν ευνοϊκές τουριστικές διαδρομές», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Παράλληλα, στα μέτρα που παρουσιάστηκαν απόψε, προβλέπεται ολική έκπτωση από τους φόρους, του ποσού που θα ξοδευτεί από τους πολίτες οι οποίοι θα αποφασίσουν να ανακαινίσουν, φέτος, την κατοικία τους, με οικολογικές προδιαγραφές.

Η κυβέρνηση Κόντε ανακοίνωσε και την νομιμοποίηση παράτυπων μεταναστών oι οποίοι εργάζονται στον γεωργικό τομέα, αλλά και ως οικιακές βοηθοί. «Από σήμερα οι αόρατοι γίνονται ορατοί, κερδίζει ο νόμος και το κράτος», τόνισε η υπουργός γεωργίας Τερέζα Μπελανόβα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ιταλικού τύπου, αναμένεται να λάβουν προσωρινή άδεια εργασίας, περίπου πεντακόσιες χιλιάδες παράτυποι μετανάστες. “Oι τελικοί αριθμοί θα είναι πολύ χαμηλότεροι”, δήλωσε, όμως, ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Όπως υπογράμμισε ο Τζουζέπε Κόντε, τέλος, το ιταλικό δημόσιο δεσμεύεται να καταβάλει σημαντικό μέρος των χρημάτων που οφείλει σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, ενώ πρόκειται να προσληφθούν 16.000 νέοι καθηγητές και δάσκαλοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξέφυγε η Ζαχάροβα: Κατηγορεί Μακρόν, Σολτς και Μερτς για χρήση ναρκωτικών – «Εξαρτημένοι, ακατάλληλοι να κυβερνήσουν»
«Πήραν μία ανάσα ανακούφισης, τόσο μεγάλη που ξέχασαν να τακτοποιήσουν τα σύνεργά τους», γράφει σε ανάρτησή της η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών
Ο καγκελάριος της Γερμανίας Φρίντριχ Μερτς, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κάθονται μαζί στο βαγόνι του ειδικού τρένου για το Κίεβο 6
Ουσιαστική πρόοδο στις εμπορικές διαπραγματεύσεις Κίνας και ΗΠΑ στην Ελβετία «βλέπει» ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ
Ο Σκοτ Μπέσεντ είπε επίσης ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για την πρόοδο των συνομιλιών με την Κίνα για το εμπόριο Πεκίνου - Ουάσινγκτον
Ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Scott Bessent 1
Η Βρετανία περιορίζει τις βίζες εργασίας μόνο σε πτυχιούχους – Πιέσεις σε Στάρμερ από την άνοδο του ξενοφοβικού Φάρατζ
Οι Βρετανοί εργοδότες εκφράζουν ανησυχίες για τα σχέδια αυστηροποίησης των κανόνων για τους αλλοδαπούς εργαζομένους, λέγοντας ότι είναι απαραίτητοι για την κάλυψη των κενών στην αγορά εργασίας
Πλατεία του Κοινοβουλίου στο Λονδίνο, με φόντο τον Πύργο της Ελισάβετ, όπου στεγάζεται η καμπάνα του Μπιγκ Μπεν