Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Το PKK κρατά όμηρο τη Σουηδία

Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Το PKK κρατά όμηρο τη Σουηδία

«Το PKK κρατάει όμηρο τη Σουηδία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου από το Ζάγκρεμπ μιλώντας σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον ομόλογό του στην Κροατία. 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρθηκε εκ νέου στη Σουηδία λέγοντας πως η Τουρκία θα προσέλθει στο ΝΑΤΟ για να συζητήσει το ενδεχόμενο ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στον οργανισμό.

Όπως μετέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο Τσαβούσογλου έσπευσε να σημειώσει πως η Τουρκία δεν είναι ικανοποιημένη. 

Αξίζει να σημειωθεί πως το κλίμα είναι ιδιαίτερα τεταμένο στην Τουρκία με τον υπουργό Εξωτερικών, να αποχωρεί το βράδυ της Πέμπτης από πάνελ στο Φόρουμ Διαλόγου των Πρεσπών που διεξάγεται στην Αχρίδα.

Ο Τσαβούσογλου αποχώρησε χωρίς να μιλήσει, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός των Σκοπίων Telma, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι η χώρα του δεν συμπεριλαμβανόταν στο λογότυπο/χάρτη της διοργάνωσης.

Αποχώρησε από το πάνελ, αλλά συνέχισε τις επαφές του στο περιθώριο του Φόρουμ. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει τοποθέτηση από τους διοργανωτές για το συμβάν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις