Κόσμος

MH370: Από εβδομάδα η έρευνα στα συντρίμμια του αεροσκάφους που βρέθηκαν στο νησί Ρεϊνιόν

Η πραγματογνωμοσύνη στο τμήμα του πτερυγίου που βρέθηκε σε μια παραλία του γαλλικού νησιού Ρεϊνιόν, στον Ινδικό Ωκεανό, θα ξεκινήσει το απόγευμα της επόμενης Τετάρτης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για συντρίμμια από την πτήση MH370 της Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς τον Μάρτιο του 2014, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία του Παρισιού.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Κομμάτια μιας βαλίτσας, που βρέθηκαν κοντά στα συντρίμμια του αεροσκάφους, θα μεταφερθούν επίσης (στη Γαλλία) και θα εξεταστούν από τους εμπειρογνώμονες” πρόσθεσε η εισαγγελία.

Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί κάποιο χρονοδιάγραμμα για το πότε αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των ερευνών αυτών.

Το φτερό αναμένεται ότι θα φτάσει αύριο Σάββατο στην Μπαλμά, κοντά στην Τουλούζη, όπου βρίσκεται η έδρα της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμού και Αεροναυπηγικής (DGA-TΑ). Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισαγγελίας η έρευνα που θα ξεκινήσει στις 5 Αυγούστου έχει ανατεθεί στην DGA-TA και σε έναν δικαστικό πραγματογνώμονα, ειδικευμένο σε θέματα αεροναυπηγικής. Θα μετάσχουν επίσης ένας Γάλλος δικαστής, Γάλλοι εκπρόσωποι της Υπηρεσίας Ερευνών και Αναλύσεων για την Ασφάλεια της Πολιτικής Αεροπορίας (BEA), ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας ερευνών της Μαλαισίας και ένας εκπρόσωπος των μαλαισιανών δικαστικών αρχών.

Την Δευτέρα θα συναντηθούν στο Παρίσι για να συζητήσουν το θέμα Γάλλοι και Μαλαίσιοι εμπειρογνώμονες. Στη συνάντηση αυτοί θα είναι παρόντες τρεις Γάλλοι δικαστές, οι εμπειρογνώμονες της μαλαισιανής αντιπροσωπείας και ένας εκπρόσωπος της BEA.

Η εισαγγελία του Παρισιού είχε ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2014 προκαταρκτική έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια, λίγες ώρες μετά την εξαφάνιση του Boeing 777 της Malaysia Airlines στο οποίο επέβαιναν 239 άνθρωποι. Η διαδικασία αυτή ενεργοποιείται σχεδόν αυτόματα όταν υπάρχουν Γάλλοι υπήκοοι μεταξύ των θυμάτων ενός δυστυχήματος σε άλλη χώρα. Στην πτήση MH370 επέβαιναν τέσσερις Γάλλοι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στη φυλακή ο χρυσοχόος που πυροβόλησε και σκότωσε δύο ληστές στο Μιλάνο - «Ο Ματαρέλα απένειμε χάρη σε διακινητή που δολοφόνησε 30 ανθρώπους»
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι, τάχθηκε υπέρ της απονομής χάριτος ενώ ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, υπενθύμισε ότι αυτό αποτελεί αποκλειστικά δική του αρμοδιότητα
Ο Mario Roggero
Ντόναλντ Τραμπ: Σχέδιο για συνδρομή έως 100.000 δολάρια τον μήνα για ταχύτερη πρόσβαση στις αναρτήσεις του στο Truth Social
Η εταιρεία του Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να εξετάζει νέα υπηρεσία για επενδυτές και τράπεζες καθώς οι αναρτήσεις του προέδρου επηρεάζουν άμεσα τις αγορές
Ντόναλντ Τραμπ