Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Μια ανάσα από το lockdown το Λονδίνο! Σκληρά μέτρα για έξι μήνες

Μια ανάσα από το lockdown το Λονδίνο! Σκληρά μέτρα για έξι μήνες

Οι Βρετανοί όπως και πολίτες σε όλο τον κόσμο είναι πλέον στα πρόθυρα νευρικής κρίσης με τον κορονοϊό να έχει τραβήξει πολύ και να μην θέλει να μας εγκαταλείψει. 

Δυστυχώς στην Βρετανία όλα δείχνουν lockdown με την κυβέρνηση να ετοιμάζεται να ανακοινώσει ακόμη πιο αυστηρά μέτρα στο μεγαλύτερο μέρος του βορρά, πιθανόν και στο Λονδίνο, για να καταπολεμήσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού. Την πληροφορία γράφει σήμερα η εφημερίδα The Times.

Οι αρχές θα δώσουν εντολή σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, όλες οι παμπ, τα εστιατόρια και τα μπαρ να αναστείλουν τη λειτουργία τους, σε πρώτη φάση για δύο εβδομάδες.

Ένα άλλο μέτρο που υποστηρίζουν οι Times ότι θα εφαρμοστεί θα είναι να απαγορευθεί στους πολίτες να συναντώνται σε κλειστούς χώρους στις περιπτώσεις εκείνες που δεν έχει γίνει ήδη αυτή η σύσταση.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Μπόρις Τζόνσον προειδοποίησε ότι εάν επιβληθούν εκ νέου περιοριστικά μέτρα σε εθνική κλίμακα, θα απειληθούν θέσεις εργασίας και οι περιουσίες εκατομμυρίων ανθρώπων.

Ήδη την περασμένη εβδομάδα οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν νέα μέτρα, προτρέποντας τους εργαζόμενους να δουλεύουν από το σπίτι στις περιπτώσεις που είναι εφικτό αυτό και τα εστιατόρια και τα μπαρ να κλείνουν νωρίτερα, προκειμένου να καταπολεμηθεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού. Τα μέτρα αναμένεται να διαρκέσουν έως και έξι μήνες.

Σχολεία και καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά, όπως και τα εργοστάσια και τα γραφεία το προσωπικό των οποίων δεν είναι εφικτό να εργάζεται από το σπίτι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, που επικαλείται ανώτερη κυβερνητική πηγή.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις