Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Μια “Ελλάδα” ψήφισε την Λε Πεν

Μια “Ελλάδα” ψήφισε την Λε Πεν

Μπορεί οι Γάλλοι να είπαν όχι στον λαϊκισμό, στον εθνικισμό, στην ακροδεξιά και τον φασισμό, αλλά δεν είπαν όλοι όχι. Και αυτοί που δεν είπαν όχι είναι πολλοί.

Η Μαρίν Λε Πεν, πέτυχε σε ένα σημείο τους στόχους της. Πήρε μαζί της σχεδόν 11 εκατομμύρια ψήφους. Την ψήφισαν 11 εκατομμύρια Γάλλοι. Μια Ελλάδα δηλαδή.

Η Γαλλία δεν είναι πια η ίδια. Είχε να επιλέξει ανάμεσα σε έναν μη πολιτικό, τον Μακρόν και σε μια πολιτικό της άκρας δεξιάς, την Μαρίν Λε Πεν,  η οποία κατάφερε να μασκαρέψει τις ακραίες ξενοφοβικές, ρατσιστικές θέσεις της βαφτίζοντάς τις πατριωτικές.

Η Μαρίν Λε Πεν έκανε την Κυριακή 8 Μαϊου ένα μεγάλο βήμα. Και αυτή την πορεία να είστε σίγουροι ότι θα την συνεχίσει η ανιψιά της Μαριόν Μαρεσάλ Λε Πεν. Για να μην την συνεχίσει θα πρέπει ο Μακρόν να κερδίσει το στοίχημα που έβαλε χθες. Έχει μπροστά του πέντε ολόκληρα χρόνια. Και σε αυτά τα χρόνια, πρέπει να πείσει ακόμα και εκείνους που πιστεύουν στην περιχαράκωση και στον φόβο απέναντι σε οτιδήποτε ξένο ή διαφορετικό ότι δεν είναι ο κύριος Τίποτα, ή ακόμα μια πολιτική φούσκα αλλά ένας νέος άνθρωπος που θα αλλάξει σελίδα στη χώρα του.

Γιατί ωραίοι οι συμβολισμοί και τα επινίκεια σόου αλλά η Γαλλία και η Ευρώπη χρειάζονται ανανέωση. Και αν ένας άνθρωπος 39 χρονών δεν τα καταφέρει, τότε είμαστε για πολλές δεκαετίες χαμένοι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε