Κόσμος

Μία ηλικιωμένη 101 ετών δεν έγινε δεκτή σε οίκο ευγηρίας – Ποιός ο λόγος;

 Η σουηδή Άννα Λούντβαλ, σχεδόν 101 ετών, δεν έγινε δεκτή από τον οίκο ευγηρίας της κοινότητας στην οποία ζει καθώς κρίθηκε ότι είναι. . . πολύ υγιής για να ζήσει εκεί, όπως καταγγέλλει η κόρη της.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι, αν και σύντομα θα γίνει 101 ετών, είναι εντελώς διαυγής. Παρόλα αυτά δεν αισθάνεται ασφαλής», δήλωσε η Γκούντρουν Εκ, η κόρη της ηλικιωμένης γυναίκας.

Η Λούντβαλ, που έχει προβλήματα στην όρασή της και δυσκολεύεται να περπατήσει, έπειτα από μια πτώση την άνοιξε πέρασε ένα μήνα στο νοσοκομείο. Μόλις επέστρεψε σπίτι της, δήλωσε ότι δεν θέλει να μείνει μόνη της, πρόσθεσε η κόρη της.

Ζήτησε να επιστρέψει σε έναν οίκο ευγηρίας, αλλά η κοινότητα Τζοκμόκ, στην οποία ζει όλη της τη ζωή, της αρνήθηκε μια θέση εκεί, προτείνοντάς της να της προσφέρει βοήθεια στο σπίτι.

«Η βοήθεια στο σπίτι δεν προσφέρει σε κανέναν το αίσθημα της ασφάλειας. Υπάρχει βέβαια ένας συναγερμός, αλλά δεν αρκεί», σημειώνει η κόρη της που κάνει τα ψώνια της Λούντβαλ και την επισκέπτεται «τουλάχιστον τέσσερις φορές την ημέρα».

«Δεν είμαι νέα», πρόσθεσε η Εκ, 73 ετών, η οποία έχει ασκήσει έφεση εναντίον της απόφασης της κοινότητας, χωρίς όμως να έχει λάβει ακόμη απάντηση.

«Τώρα επικεντρωνόμαστε στα γενέθλιά της», κατέληξε. Η Άννα Λούντβαλ θα γίνει 101 το Σάββατο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αποκάλυψη σοκ για τον βασιλιά Κάρολο: «Θα ξεχάσουμε πολύ σύντομα την Νταϊάνα» είχε πει στον αδερφό της
Ο Τσαρλς Σπένσερ αποκαλύπτει στο νέο βιβλίο του την έντονη σύγκρουση που, όπως υποστηρίζει, είχε με τον τότε πρίγκιπα Κάρολο λίγες ημέρες μετά τον θάνατο της Νταϊάνα
King Charles III: Pictured Archives : Prince Charles and Princess Diana attending the Cannes Film Festival on 15th May, 1987 in Cannes, France.