Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

“Μια καλή συζήτηση” μεταξύ Τραμπ και γραμματέα ΝΑΤΟ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

O γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ επιβεβαίωσε την Παρασκευή σε ένα μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter ότι είχε «μια καλή συζήτηση» στο τηλέφωνο με τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με το μέλλον του ΝΑΤΟ και τη σημασία «της αύξησης των αμυντικών δαπανών» από τις χώρες μέλη του.

Πρόκειται για την πρώτη τηλεφωνική συνδιάλεξη μεταξύ των δύο ανδρών μετά τη νίκη του μεγιστάνα στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα έθετε όρους για την συνέχιση της αμερικανικής δέσμευσης στο ΝΑΤΟ.

O Γενς Στόλτενμπεργκ τον «συνεχάρη για τη νίκη του και επισήμανε ότι ανυπομονεί να συνεργαστεί με εκείνον και την ομάδα του που θα αναλάβει καθήκοντα στον τομέα της εθνικής ασφάλειας» συμπλήρωσε το ΝΑΤΟ σε ένα δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Οι δύο άνδρες «υπογράμμισαν εξίσου πόσο σημαντικό είναι το ΝΑΤΟ να συνεχίσει να έχει διάρκεια» και συζήτησαν την πολιτική του Βορειοατλαντικού Συμφώνου σε αυτό το «νέο περιβάλλον ασφάλειας» που έχει διαμορφωθεί και σηματοδοτείται από την τρομοκρατική απειλή, τονίζεται στο δελτίο Τύπου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε