Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Μια ντουζίνα φουσκωτοί για την αδερφή του Κιμ Γιονγκ Ουν [vid]

Μια ντουζίνα φουσκωτοί για την αδερφή του Κιμ Γιονγκ Ουν [vid]

Μια ντουζίνα μπράβοι περιτριγυρίζουν την αδερφή του Κιμ Γιονγκ Ουν, Kim Yo Jon, που έδωσε το παρών στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στη Νότια Κορέα.

Η Kim Yo Jon απόλαυσε την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων ακριβώς πίσω από τον Αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Mike Pence.

Λίγο νωρίτερα είχε σφίξει το χέρι του προέδρου της Νότιας Κορέας Moon Jae-in καθώς έμπαιναν στο στάδιο για την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο πρόεδρος Moon Jae-in έκανε λόγο για “ειρηνικούς Ολυμπιακούς Αγώνες” που θα ανοίξουν τον δρόμο για τον διάλογο. Εκτίμησε ότι θα ανακουφίσουν τις εντάσεις στη χερσόνησο και θα πείσουν την Πιονγκγιάνγκ να παραιτηθεί από τις ατομικές της φιλοδοξίες.

Εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί κάλεσμα στον πρόεδρο Moon να επισκεφθεί την Πιονγκγιάνγκ κατά τη διάρκεια γεύματος το Σάββατο. Η πρόσκληση θα είναι για το 2018 και αν προχωρήσει θα είναι η πρώτη επίσκεψη προέδρου της Νότιας Κορέας τα τελευταία 11 χρόνια.

Πρώτη επίσκεψη από μέλος της δυναστείας

Τελευταίο μέλος της οικογένειας Κιμ που πήγε στη Σεούλ ήταν ο παππούς της Yo Yong και ιδρυτής του Βορρά Kim II Sung αφού οι δυνάμεις του εισέβαλαν το 1950 και έπεσε η πρωτεύουσα.

Η σύγκρουση τερματίστηκε 3 χρόνια αργότερα με εκεχειρία αντί για συνθήκη ειρήνης. Κάτι που άφησε τη χερσόνησο χωρισμένη από την ισχυρά οχυρωμένη αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη και τις δύο πλευρές τεχνικά σε κατάσταση πολέμου.

Η μικρότερη αδερφή του Κιμ Γιονγκ Ουν, που συνοδευόταν από μια ντουζίνα σωματοφύλακες, είναι το πρώτο μέλος της δυναστείας των κυβερνήσεων της Πιονγκγιάνγκ που επισκέφθηκε τη Νότια Κορέα από τον Πόλεμο της Κορέας.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις