Κόσμος

Μια βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου βρέθηκε στο κέντρο του Βερολίνου

Μια αμερικανική βόμβα από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο βρέθηκε σήμερα στο κέντρου του Βερολίνου, κοντά στην εμβληματική Αλεξάντερπλατς.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πρόκειται για μια βόμβα που είχε ριφθεί από αεροσκάφος και ο πυροκροτητής της παρέμεινε ανέπαφος, με τις αρχές να σκοπεύουν να προχωρήσουν στην εξουδετέρωση της βόμβας, αφού προηγουμένως εκκενώσουν την περιοχή σε ακτίνα 300 μέτρων.

Κάτι τέτοιο δεν είναι ασυνήθιστο στη Γερμανία καθώς αρκετά συχνά ανακαλύπτονται στη χώρα βόμβες από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που δεν έσκασαν ποτέ, με τις επιχειρήσεις για την την εξουδετέρωσή τους είναι πάντα εντυπωσιακές.

Τον Σεπτέμβριο του 2017 στη Φραγκφούρτη οι αρχές προχώρησαν στη μεγαλύτερη εκκένωση μετά το 1945, αφού βρέθηκε μια βρετανική βόμβα βάρους 1,4 τόνων. Τότε 65.000 κάτοικοι της πόλης υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν προσωρινά τα σπίτια τους, για λόγους ασφαλείας.

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι βόμβες αυτές εξουδετερώνονται, όμως κάποιες φορές οι αρχές αναγκάζονται να προχωρήσουν σε ελεγχόμενες εκρήξεις.

Το Βερολίνο βομβαρδίστηκε ανηλεώς από τους Συμμάχους κατά τη διάρκεια του πολέμου και ιδίως την άνοιξη του 1945, με αποτέλεσμα να καταστραφεί το ένα τρίτο των κτιρίων και να σκοτωθούν χιλιάδες άνθρωποι. Στα χρόνια που ακολούθησαν εντοπίστηκαν χιλιάδες βόμβες που δεν είχαν εκραγεί και, σύμφωνα με τους ειδικούς, άλλες 3.000 παραμένουν ακόμη κάτω από την πόλη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ασυνείδητος πατέρας στην Ιαπωνία εγκατέλειψε για ώρες τον 7χρονο γιο του για να ανέβει στο βουνό Φούτζι
Στο παιδί δόθηκε η οδηγία να περιμένει οκτώ ώρες, έχοντας μαζί του κάποια σνακ, όχι όμως χρήματα, διευκρίνισε στο τηλεοπτικό δίκτυο Asahi ένας εργαζόμενος σε καταφύγιο της περιοχής
Το όρος Φούτζι
To TikTok θα πληρώσει στις ΗΠΑ 400 εκατ. δολάρια για τη συλλογή προσωπικών δεδομένων παιδιών
Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατέθεσε αγωγή σε βάρος του TikTok το 2024 κατηγορώντας την πλατφόρμα ότι επέτρεπε σε παιδιά ηλικίας κάτω των 13 ετών να δημιουργούν λογαριασμούς χωρίς γονική συναίνεση
TikTok
Φονικό διπλό ρωσικό χτύπημα σε εμπορικό κέντρο στην Ουκρανία – 16 νεκροί, δύο παιδιά μεταξύ των αγνοουμένων
Ο Ζελένσκι τόνισε ότι το δεύτερο ρωσικό drone έπληξε το εμπορικό κέντρο μισή ώρα μετά το πρώτο, καταγγέλλοντας ότι επρόκειτο για σκόπιμη απόπειρα να στοχοθετηθούν τα σωστικά συνεργεία
Πολύνεκρη ρωσική επίθεση στο Κρίβι Ριχ