Κόσμος

Μιανμάρ: 12 ακόμα νεκροί στις διαδηλώσεις κατά του πραξικοπήματος

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δεν έχει τέλος το αιματοκύλισμα στις διαδηλώσεις κατά του πραξικοπήματος στην Μιανμάρ.

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Μιανμάρ (Βιρμανία) σκότωσαν τουλάχιστον 12 ανθρώπους σήμερα στην Ρανγκούν, το Μανταλάι και άλλες πόλεις της χώρας, ανάμεσά τους ένα 13χρονο παιδί και έναν βουδιστή μοναχό, καθώς συνεχίζονται οι διαδηλώσεις κατά της στρατιωτικής χούντας και ενώ η σκιώδης πολιτική κυβέρνηση που έχει περάσει στην παρανομία δεσμεύθηκε για την ανατροπή με «επανάσταση» του πραξικοπήματος της 1ης Φεβρουαρίου και την εγκαθίδρυση μίας ομοσπονδιακής δημοκρατίας, στην πρώτη δημόσια ανακοίνωσή της.

Ο Μαν Γουίν Χενγκ Ταν, ο οποίος ορίσθηκε προσωρινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης από την Επιτροπή Εκπροσώπησης της Συνέλευσης της Ενωσης (των δύο σωμάτων που απαρτίζουν το κοινοβούλιο της χώρας) απευθύνθηκε για πρώτη φορά προς τον λαό της χώρας μέσω του Facebook και προανήγγειλε ότι η Επιτροπή, η οποία βρίσκεται επίσης στην παρανομία, θα νομοθετήσει ώστε οι πολίτες «να έχουν το δικαίωμα να υπερασπισθούν τους εαυτούς τους» και ότι η διακυβέρνηση θα ανατεθεί σε «υπηρεσιακή λαϊκή διοικητική ομάδα».

«Είναι η σκοτεινότερη στιγμή για την χώρα και η ώρα της αυγής είναι κοντά», έγραψε ο αντιπρόεδρος της πολιτικής κυβέρνησης της Μιανμάρ που βρίσκεται στην παρανομία μαζί με όσα στελέχη του κυβερνώντος Κόμματος της Εθνικής Ενωσης για την Δημοκρατία δεν έχουν συλληφθεί από την χούντα.

Το κίνημα πολιτικής ανυπακοής που ξεκίνησε από ομάδες δημόσιων λειτουργών, όπως γιατροί και εκπαιδευτικοί, έχει εξελιχθεί σε γενική απεργία στην Μιανμάρ που έχει παραλύσει πολλούς τομείς της οικονομίας, αφαιρώντας από την στρατιωτική χούντα την διαχείριση σημαντικών τομέων της δημόσιας ζωής.

Περισσότεροι από 70 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί κατά την καταστολή των διαδηλώσεων κατά του πραξικοπήματος , ανακοίνωσε η Ενωση Πολιτικών Κρατουμένων της χώρας.

Ηνωμένες Πολιτείες, Ινδία, Αυστραλία και Ιαπωνία δεσμεύθηκαν να συνεργασθούν για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Βιρμανία. Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε συνομιλίες μέσω τηλεδιάσκεψης με τους ομολόγους του των τριών χωρών. Οι τέσσερις ηγέτες επαναδιατύπωσαν την προσήλωσή τους στην ασφάλεια της περιοχής.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Μήνυμα ισχύος» των ΗΠΑ στην Κούβα - Έστειλαν το αεροπλανοφόρο USS Nimitz στην Καραϊβική
Δεν είναι τυχαία η άφιξη του αεροπλανοφόρου στη νότια Καραϊβική, την ίδια ημέρα που το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε κατηγορίες κατά του πρώην προέδρου της Κούβας, Ραούλ Κάστρο
Πλοίο
Σκάνδαλο στην JP Morgan: Στέλεχος κατηγορεί συνάδελφό του για σεξουαλική παρενόχληση – Στην αντεπίθεση η 37χρονη, «μου κατέστρεψε τη ζωή»
Η Λόρνα Χαϊντίνι κατηγορεί τον Τσιράγιου Ράνα ότι επινόησε τις κατηγορίες κατά τις οποίες τον έκανε «σκλάβο του σεξ» παρενοχλώντας, κακοποιώντας και ναρκώνοντάς τον
JP Morgan