Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Μιανμάρ – Αούνγκ Σαν Σου Κι: Η Χούντα μείωσε την ποινή φυλάκισης της ανατραπείσας πρωθυπουργού

Μιανμάρ – Αούνγκ Σαν Σου Κι: Η Χούντα μείωσε την ποινή φυλάκισης της ανατραπείσας πρωθυπουργού
Reuters

Στη Μιανμάρ η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι η ποινή της Σου Κι μειώθηκε από τέσσερα σε δύο χρόνια. Την ελάφρυνση της καταδίκης αποφάσισε ο δοτός πρωθυπουργός της στρατιωτικής χούντας.

Ειδικότερα, η ποινή της έκπτωτης ηγέτιδας της Μιανμάρ, της Αούνγκ Σαν Σου Κι, μειώθηκε από τέσσερα σε δύο χρόνια έπειτα από μερική χάρη που της έδωσε ο επικεφαλής της διορισμένης από τον στρατό κυβέρνησης, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας (MRTV).

Νωρίτερα τη Δευτέρα (06.12.2021), δικαστήριο της Μιανμάρ έκρινε πως η Σου Κι, η οποία εκδιώχθηκε έπειτα από το πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου, είναι ένοχη για τις κατηγορίες της υποκίνησης σε ταραχές και της παραβίασης των περιορισμών που έχουν επιβληθεί λόγω κορονοϊού, προκαλώντας διεθνή κατακραυγή για αυτό που ορισμένοι επικριτές χαρακτήρισαν «ψεύτικη δίκη».

Η ποινή του πρώην προέδρου Ουίν Μιντ, που καταδικάστηκε, επίσης, σε φυλάκιση τεσσάρων ετών, θα μειωθεί κι εκείνη σε δύο χρόνια.

Click4more: Μιανμάρ: Τέσσερα χρόνια φυλακή για την Αούνγκ Σαν Σου Κι

Η Σου Κι και ο Ουίν Μιντ θα εκτίσουν τις ποινές τους εκεί όπου κρατούνται, σε άγνωστη τοποθεσία, κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι δεν θα σταλούν στη φυλακή.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις