Κόσμος

Μιανμάρ: «Θορυβημένο» το Στέιτ Ντιπάρτμεντ από τις νέες κατηγορίες της στρατιωτικής χούντας

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε «θορυβημένο» από αναφορές για απαγγελία νέων κατηγοριών της στρατιωτικής χούντας της Μιανμάρ σε βάρος της πρώην ντε φάκτο ηγέτιδας της πολιτικής κυβέρνησης, Αούνγκ Σαν Σου Τσι, η οποία παραμένει υπό κράτηση μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου.

Ο δικηγόρος της Σου Τσι δήλωσε πως η αστυνομία απήγγειλε μια δεύτερη κατηγορία για παραβίαση της νομοθεσίας περί διαχείρισης φυσικών καταστροφών, αφού αρχικά κατηγορήθηκε για παράνομη εισαγωγή γουόκι-τόκι.

«Όπως ο πρόεδρος (των ΗΠΑ) έχει δηλώσει, η κατάληψη της εξουσίας από τον στρατό αποτελεί μια άμεση απειλή στην μετάβαση της χώρας στη δημοκρατία και στο κράτος δικαίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις.

«Καλούμε τον στρατό της Μιανμάρ να απελευθερώσει αμέσως όλους τους πολίτες, τους πολιτικούς ηγέτες, τους δημοσιογράφους, τους ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άλλα μέλη της κοινωνίας των πολιτών που κρατούνται αδικαιολόγητα και να αποκαταστήσει τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μουσείο Λούβρου: Βέλγοι TikTokers έκαναν ρεζίλι την ασφάλεια μετά την κλοπή των κοσμημάτων – Κρέμασαν το πορτρέτο τους δίπλα στη Μόνα Λίζα
Πέρασαν τον πίνακά τους σε κομμάτια μέσα σε σακούλα από ψώνια - «Την επόμενη μέρα, λάβαμε ένα σχόλιο που έλεγε ότι ο πίνακας ήταν ακόμα εκεί»
Άνδρας κρεμάει πίνακα σε τοίχο
Συνελήφθη ο «Πίπο» Τσαβαρία ο μεγαλύτερος ναρκοβαρόνος του Ισημερινού, που είχε σκηνοθετήσει τον θάνατό του
Ο υπουργός Εσωτερικών του Ισημερινού, Τζον Ράιμπεργκ, που βρίσκεται στην Ισπανία μαζί με τις αστυνομικές αρχές, χαρακτήρισε τη σύλληψη «ιστορική ημέρα» για τη χώρα
Η στιγμή της σύλληψης του «Πίπο» Τσαβαρία
Τα «γυρνάει» ο Ντόναλντ Τραμπ για το σκάνδαλο Επστάιν: Ζητά να βγουν στη δημοσιότητα τα αρχεία της υπόθεσης
«Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ στο Truth Social - Η αναφορά του σε Δημοκρατικά πρόσωπα με φόντο το σκάνδαλο και το νέο σχόλιο για την Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν
Τζέφρι Επστάιν