Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Μικρή Μαντλίν: Οι γερμανικές αρχές αγνόησαν στοιχεία για τον Νο1 ύποπτο πριν από 7 χρόνια

μικρή Μαντλίν

Σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του περιοδικού “Der Spiegel”, ότι πριν από επτά χρόνια οι γερμανικές αρχές αγνόησαν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία ο Κρίστιαν Μπρούνκερ απήγαγε και σκότωσε την Μαντλίν ΜακΚαν.

Πρόκειται για τον 47χρονο Γερμανό παιδόφιλο, ο οποίος αυτή τη στιγμή θεωρείται ο Νο1 ύποπτος για την εξαφάνιση του -τότε- τρίχρονου κοριτσιού. Η υπόθεση της μικρής Μαντλίν παραμένει “ζωντανή” 13 χρόνια μετά και τα στοιχεία που έρχονται στο “φως” της δημοσιότητας τα τελευταία εικοσιτετράωρα είναι συγκλονιστικά.   

Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού “Der Spiege”l, μία αναφορά Γερμανών ερευνητών το 2013, κατά την οποία ο -βασικός σήμερα- ύποπτος στην πολύκροτη υπόθεση θεωρούνταν πιθανός υπεύθυνος για την εξαφάνιση της Μαντλίν, είχε αγνοηθεί από το Ομοσπονδιακό Εγκληματολογικό Γραφείο της Γερμανίας. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η αστυνομική αναφορά του 2013 είχε πυροδοτηθεί μετά από μια εκπομπή του αντίστοιχου γερμανικού “Φως στο Τούνελ”, το οποίο είχε ασχοληθεί με την υπόθεση.

Η Scotland Yard είχε μόλις διεξαγάγει τη δική της έρευνα και απευθύνθηκε στους ευρωπαίους τουρίστες που ίσως είχαν βρεθεί στην Πορτογαλία, όταν η Μαντλίν εξαφανίστηκε από το οικογενειακό καλοκαιρινό κατάλυμα στην Πράια Ντα Λουθ το 2007.

Το Spiegel γράφει: “Ένα άτομο όντως επεσήμανε την ύπαρξη του Κρίστιαν Μπρούκνερ, αλλά η τελική αναφορά από την αστυνομία προς το ομοσπονδιακό γραφείο δεν ελήφθη υπόψη, παρά την ανησυχία των τοπικών ερευνητών”.

Ο δικηγόρος Γιαν – Κρίστιαν Χόχμαν επιβεβαίωσε ότι εκπροσωπεί τον ύποπτο Κρίστιαν Μπ. και αρνήθηκε να επιβεβαιώσει το πλήρες επίθετο του πελάτη του.

“Αληθεύει ότι εγώ και ο συνάδελφός μου Ντάβιντ Βόλκε τον εκπροσωπούμε, αλλά δεν θα κάνουμε επί του παρόντος κάποιο σχόλιο”, δήλωσε τηλεφωνικώς στο Reuters ο Χόχμαν.

Η Μάντλιν εξαφανίστηκε στις 3 Μαϊου του 2007 από το δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε με τους γονείς της ενώ εκείνοι δειπνούσαν με φίλους σε κοντινή απόσταση στη διάρκεια των οικογενειακών διακοπών τους στο θέρετρο Πράια ντα λουζ της πόλης Αλγκάρβε στην Πορτογαλία.

Η εξαφάνισή της προκάλεσε μια διεθνή αναζήτηση με πόστερ με την φωτογραφία της να έχουν αναρτηθεί σε όλον τον κόσμο και με διασημότητες να απευθύνουν έκκληση για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στην σύλληψη των απαγωγέων της και στον εντοπισμό του κοριτσιού.

Το πτώμα της δεν βρέθηκε ποτέ όμως ο Χανς Κρίστιαν Βόλτερς, ο εισαγγελέας του Μπράουνσβαϊγκ, δήλωσε την Πέμπτη ότι “θεωρούμε πως το κορίτσι είναι νεκρό”.

Η οικογένεια και οι υποστηρικτές της διατηρούσαν διαρκώς την ελπίδα να είναι η Μάντλιν ζωντανή.

Η νταντά της Μαντλίν τον αναγνώρισε πέντε ημέρες μετά την εξαφάνιση

Την ίδια ώρα, βρετανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι η νταντά της -τότε- τρίχρονης Μαντλίν, είχε αναγνωρίσει τον Κρίστιαν Μπρίκνερ, μόλις πέντε ημέρες μετά την μυστηριώδη εξαφάνιση. “Την ημέρα που έδωσα κατάθεση στην αστυνομία, στις 8 Μαΐου 2007, μου έδειξαν κάποιες φωτογραφίες. Αναγνώρισα έναν άντρα που ήταν παιδόφιλος και αργότερα αυτοκτόνησε. Γνωρίζω το όνομα του (σ.σ. του Μπρίκνερ) και το πρόσωπο του από τις φωτογραφίες που μου έδειξαν”.

O Κρίστιαν Μπρίκνερ, είναι ο 43χρονος Γερμανός παιδόφιλος, κρατούμενος στις φυλακές, ο οποίος θεωρείται ότι ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είδε το τρίχρονο κοριτσάκι, καθώς εκείνη την περίοδο τριγυρνούσε στην περιοχή της εξαφάνισης με ένα βαν.

Οι γερμανικές αρχές είναι πεπεισμένες ότι ο 43χρονος είναι αυτός που απήγαγε την Μαντλίν με την έρευνα τους να αφορά έρευνα για φόνο, μολονότι οι βρετανικές αρχές εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν την υπόθεση ως περιστατικό απαγωγής και εξαφάνισης.

Η Σκότλαντ Γιαρντ απηύθυνε έκκληση για πληροφορίες τόσο για το φορτηγάκι όσο και για το δεύτερο όχημα του υπόπτου, μία Τζάγκουαρ.

Ο 43χρονος σήμερα Γερμανός μεταβίβασε το όχημα σε κάποιον άλλον, μία ημέρα μετά την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν.

Οι Βρετανοί αστυνομικοί ζητούν επίσης από οποιονδήποτε γνωρίζει κάποια πληροφορία σχετικά με δύο πορτογαλικά τηλέφωνα, να την καταθέσει στις αρχές. Το ένα από τα τηλέφωνα πιστεύεται ότι το χρησιμοποιούσε ο ύποπτος, ο οποίος δέχθηκε μια κλήση διάρκειας 30 λεπτών από το δεύτερο τηλέφωνο, ενώ βρισκόταν στην Πράια ντε Λουζ, τη νύχτα της εξαφάνισης του παιδιού, λίγο προτού χαθούν τα ίχνη της.

Σύμφωνα με την “Daily Mail” η πρώην σύντροφος του 43χρονου περιγράφεται από ένα άτομο που την είχε γνωρίσει ως ένα ανήλικο κορίτσι από το Κόσοβο. Οι αξιωματικοί ελπίζουν να εντοπίσουν τη γυναίκα, η οποία θεωρείται ότι έμεινε με τον ύποπτο σε ένα σπίτι κοντά στην Praia da Luz, στην Πορτογαλία, πριν από την εξαφάνιση της Μαντλίν.

Σύνδεση της υπόθεσης Μαντλίν με άλλες δύο εξαφανίσεις ανηλίκων

Οι αστυνομικές αρχές της Γερμανίας, οι οποίες εξετάζουν -σύμφωνα με πληροφορίες των διεθνών ΜΜΕ- πιθανή σχέση του φερόμενου ως δράστη στην υπόθεση της εξαφάνισης της Μαντλίν ΜακΚάν, με την εξαφάνιση της 5χρονης γερμανιδας Ίνγκα, ερευνούν και τρίτη εξαφάνιση ανηλίκου, του 6χρονου γερμανού Ρενέ Χάζεε, που ενδεχομένως σχετίζεται με τις προηγούμενες δύο.
Όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα “Koelner Stadt-Anzeiger” (έκδοση Σαββάτου) η αστυνομία ερευνά την σχέση του 43χρονου Γερμανού, φερόμενου ως δράστη της δολοφονίας της Μαντλίν, με την απαγωγή του Ρενέ επίσης σε ένα παραθαλάσσιο θέρετρο της Πορτογαλίας.

Click4more: Υπόθεση μικρής Μαντλίν: Συνδέουν τον Γερμανό παιδόφιλο και με άλλο αγγελούδι! Οι ανατριχιαστικοί διάλογοι


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο εξάχρονος Ρενέ είχε εξαφανιστεί σε μια παραλία του Αλγκάρβε το 1996, όταν διέφυγε για λίγο της προσοχής της μητέρας του και του συντρόφου της. Η υπόθεση συνέβη έντεκα χρόνια πριν από την παγκοσμίως γνωστή εξαφάνιση της -τότε τρίχρονης- Μαντλίν στην πόλη Πράια ντα Λουζ, του Αλγκάρβε.

Ο Αντρέας Χάζεε, πατέρας του Ρενέ, είπε στην εφημερίδα της Κολωνίας ότι ελπίζει πως τώρα θα μπορέσει να μάθει τι απέγινε ο γιος του, αλλά δεν πιστεύει ότι ο Ρενέ είναι ακόμα ζωντανός.

Ο σεσημασμένος παιδόφιλος

Η Μαντλίν εξαφανίστηκε από την κρεβατοκάμαρά της στις 3 Μαΐου 2007 κατά τη διάρκεια οικογενειακών διακοπών στο Αλγκάρβε, ενώ οι γονείς της έτρωγαν με φίλους κοντά στο θέρετρο Praia da Luz.

Η αγροικία του Αλγκάρβε, όπου κατοικούσε ο ύποπτος, απέχει 25 λεπτά με τα πόδια από το ξενοδοχείο όπου η Μαντλίν εξαφανίστηκε τον Μάιο του 2007.

Οι ντετέκτιβ θέλουν να εντοπίσουν την πρώην φίλη του, η οποία ενδέχεται να είχε εγκαταλείψει την περιοχή πριν από την εξαφάνιση της Μαντλίν, ενώ ο ύποπτος λέγεται ότι έμεινε στην Praia da Luz και πιθανότατα κοιμόταν σε ένα βαν.

Πηγή: Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις