Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Μίλησαν τα όπλα – Η μεγαλύτερη ως σήμερα επίθεση του Ισραήλ στη Συρία και η εμπλοκή του Ιράν

Συρία Ισραήλ Ιράν επίθεση

Ήταν η μεγαλύτερη επίθεση από μέρους του Ισραήλ εναντίον της Συρίας από την έναρξη του εμφυλίου. Αυτή τη φορά ωστόσο ωστόσο οι ισραηλινοί στοχοποιούν ευθέως και το Ιράν, λέγοντας ότι με δική του ενορχήστρωση εξαπολύθηκε επίθεση εναντίον των υψιπέδων του Γκολάν.

Τα υψίπεδα του Γκολάν έχουν καταληφθεί από το Ισραήλ και αποτελούν διαφιλονικούμενη περιοχή με τη Συρία. Στο έδαφος αυτό έπεσαν χθες περίπου 20 ρουκέτες από την πλευρά των συριακών δυνάμεων και το Ισραήλ κατηγορεί γι’ αυτό το Ιράν, λέγοντας ότι την επίθεση σχεδίασε Ιρανός αξιωματικός.

Το Ισραήλ κατηγορεί ανοιχτά το Ιράν για εμπλοκή στη Συρία απώτερο με στόχο το Ισραήλ σε συνεργασία μάλιστα με τη Χεσπολάχ του Λιβάνου.

Η χθεσινή επιδρομή όπου οι ισραηλινοί έβαλαν στο στόχαστρο πολλές βάσεις του συριακού στρατού φαίνεται ότι είχαν στόχο να πλήξουν και περιοχές όπου σταθμεύουν, όπως υποστηρίζουν οι Ισραηλινοί και δυνάμεις του Ιράν…

Η επίθεση ήταν σφοδρότατη, ο ουρανός πάνω από τη Συρία γέμισε ισραηλινά αεροσκάφη που εξαπέλυσαν πυραύλους αέρος-εδάφους ενώ η Δαμασκός απάντησε με μπαράζ αντιαεροπορικών πυραύλων.

Η περιοχή έχει μπει σε αναβρασμό, καθώς το Ισραήλ στοχοποιεί ταυτόχρονα Λίβανο και Ιραν κάνοντας λόγο για συντονισμένη επιχείρηση αποσταθεροποίησης της περιοχής…

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις